Погребищенські стрілки стали «зірками» на «Росія 24»: пропагандисти запускають чергову кампанію з дискредитації України

Новини Вінниці / Погребищенські стрілки стали «зірками» на «Росія 24»: пропагандисти запускають чергову кампанію з дискредитації України

Двоє молодиків з Погребища Вінницької області, які стріляли по маневровому потягу біля станції Ржевуська у райцентрі вже стали зірками російського пропагандистського каналу. Журналісти «Росія 24» навіть вважають, що у цих чоловіків, які на підпитку знімали себе, з’являться наслідувачі.

Двоє молодиків з Погребища Вінницької області, які стріляли по маневровому потягу біля станції Ржевуська у райцентрі, вже стали зірками російського пропагандистського каналу. Журналісти «Росія 24» навіть вважають, що у цих чоловіків, які на підпитку знімали себе, з’являться наслідувачі.

Чи багато росіян знає про існування славного міста Погребище з 9-тисячним населенням? Чи не з росіян через безпробудну пиятику у глибинці глузують у всьому світі? Нетверезі водії у Росії – окрема тема. Про актора Михайла Єфремова на тамтешніх каналах постійно згадують лише через його критичне ставлення до хазяїна Кремля Владіміра Путіна. А стріляють у такому стані в Росії регулярно.

Приміром, 14 вересня у Вологді – обласному центрі – п’яний 30-річний чоловік прогулювався по мосту та кілька разів вистрілив. «Стрілка» затримали, проте центральні російські ЗМІ не зацікавив такий нібито гучний випадок, хоча міст розташовано майже у центрі 300-тисячного міста і могли постраждати перехожі.  

Інша справа – Погребище, про існування якого, вірогідно, на «Росія 24» донедавна навіть не чули. Але російські пропагандисти вміло скористалися офіційною інформацію щодо двох молодиків, які хотіли популярності з викладенням у соцмережі своїх пригод, тому п’яними почали стріляти по маневровому потягу рано вранці та знімати витівки телефоном. Більш того, журналісти держаного російського мовника припустили, що у погребищенців, на їхню думку, будуть наслідувачі, адже в Україні «на руках» багато зброї. А в Росії? Вологду не вважають «кримінальним» містом, але теж стріляють… Так, Вологда не цікава. Нині у РФ в тренді має стати Погребище та ті двоє безробітних, яких тримають за гратами поки не внесено застави, «зірками» кремлівських каналів. Адже завдяки ним у Москві отримали можливсть зробити чергову серію кампанії по дискредитації України.

 

Олег Верлан

14 вересня, 2020