Подробиці трагедії на Вінниччині: мати душила сина на очах у доньки, а в селі кажуть, що її недолікували

Новини Вінниці / Подробиці трагедії на Вінниччині: мати душила сина на очах у доньки, а в селі кажуть, що її недолікували

На Вінниччині мати, яка мала психічні проблеми після пологів, жорстоко розправилася з власним маленьким сином. Свідком убивства стала 6-річна сестра хлопчика, з якою наразі працюють психологи.

На Вінниччині мати, яка мала психічні проблеми після пологів, жорстоко розправилася з власним маленьким сином. Свідком убивства стала 6-річна сестра хлопчика, з якою наразі працюють психологи.

Як писав NаПарижі, суд задовільнив клопотання обвинувачення щодо запобіжного заходу для жительки Соболівки Вінницької області, яка завдала тілесних ушкоджень своєму синові, що призвели до його смерті. У жінки діагностована шизофренія і вона неоднарозово проходила лікування в психіатричній лікарні.

Сусіди 25-річної матері-вбивці кажуть, що за жінкою помічали дивні речі, але ніколи не думали, що дійде до такого. Забили на сполох лише тоді, коли діти не прийшли до садка і школи.

Голова сільради Соболівки Віра Асауленко була шокована тим, що побачила...

"Ми пішли до них додому. Мати тримала на руках сина, загорнутого в ковдру. Ручка в нього була вже холодною. Поруч на землі сиділа дівчинка. Видно було, що все, що тут відбулося, на неї подіяло. Вона дивилася в одну точку", – згадує Асауленко.

Пізніше дівчинка розповіла, що матері не сподобалося, що нібито хлопчик обдер шпалери. Вона стала його душити й бити головою, поки не вбила.

"Тут жили її батьки, які вже померли. Мати її вела не дуже добрий спосіб життя. А от бабуся була хорошою. Вона працювала тоді тут у колгоспі, була зоотехнічкою, дуже грамотна і хороша жінка. Але нікого з них уже немає серед живих. Альона жила зі співмешканцем, обидві дитини від нього. Тільки от не знаю, чи жили вони разом останнім часом. Він працює на фермі в селі", – каже місцева жителька.

Ще одна місцева жителька Євгенія розповіла, що батька дітей Альона вигнала давно, він багато випивав.

"У неї після пологів трапилося щось із психікою. Майже відразу подруга її матері допомогла відправити її в психіатричну лікарню. Але вона там начебто не долікувалася. Тому що її власна подружка поїхала за нею туди до Вінниці й забрала додому. Мовляв, вона нормальна, нічого їй там робити. Ось так вона й жила", – каже "Обозревателю" Євгенія.

Жили бідно, але чисто

Хоча в селі за останні років п'ять ніхто за Альоною нічого такого вже не помічав. У садку вихователі не скаржилися. Навпаки, розповідали, що сім'я жила скромно, тому що Альона ніде не працювала. Жила на соціальну допомогу. Але діти завжди були охайно одягнені, доглянуті й нагодовані. У будинку теж прибрано, Альона була гарною господинею.

Старша дівчинка, Діана, у цьому році пішла в 1-й клас.

"Мама за ними стежила. Вона ніколи їх самих удома не залишала. Якщо їхала у справах або до подружки, то обов'язково брала їх з собою. Що з нею трапилося насправді, ми не знаємо. Нині це з'ясовує поліція", – говорить Асауленко.

У поліції повідомили, що матір узято під варту на два місяці. Зараз вирішується питання з призначенням експертиз, зокрема психіатричної. Якщо провину жінки буде доведено, то їй загрожує від 10 років позбавлення волі.

А 6-річна Діана поки живе з подругою мами Альони. У сільраді вирішують питання про те, де житиме дитина після вироку. Можливо, її переведуть до інтернату.

Ірина Заіковата

10 листопада, 2020