Подорож у «червоні» Карпати: від вінничан вимагатимуть «ковідні» сертифікати, довідку чи тест

Новини Вінниці / Подорож у «червоні» Карпати: від вінничан вимагатимуть «ковідні» сертифікати, довідку чи тест

У «помаранчевій» Вінниччині немає потреби тримати поруч документ про щеплення проти COVID-19 чи негативний тест. Інша справа, якщо у вінничан виникне бажання подорожувати. У потяг та автобус за межі області без цього їздити заборонено. Більш того, на популярних карпатських курортах лише такий документ відкриє двері до закладів.

В Івано-Франківській області, яка перебуває у «червоній» зоні карантину, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні ухвалила рішення з п'ятниці посилити коронавірусні обмеження.

Нові заходи стосуються сам курортних та рекреаційних комплексів. Комісія зобов'язала їхніх керівників не приймати відпочивальників без «зелених» сертифікатів про вакцинацію (однією дозою) або негативного результату тесту на інфекцію, зробленого не більше ніж за 72 години, або довідки про одужання від COVID.

Правоохоронцям доручено посилити контроль за дотриманням на території Івано-Франківської області встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів. Нагадаємо, більшість регіонів України перебувають у «червоній» зоні карантину.

Кого, за яких умов та на скільки можуть оштрафувати за відмову вакцинуватися від коронавірусу або за відсутність COVID-сертифіката.

 

Олеся Рудницька

4 листопада, 2021