Поблизу Вінниці відкрили Центр сімейного відпочинку маріупольців - Сергій Моргунов

Новини Вінниці / Поблизу Вінниці відкрили Центр сімейного відпочинку маріупольців - Сергій Моргунов

Вчора, 13 червня, поблизу Вінниці відкрили перший в Україні оздоровчий центр «Я – Маріуполь. Родина». До комплексу одразу заїхали 35 сімей з дітьми. Загалом за вісім змін тут зможуть оздоровитися майже тисяча маріупольців.

«Ще коли ми обговорювали з Вадимом Бойченком створення у Вінниці центру підтримки маріупольців, запропонував організувати й психологічну реабілітацію саме для дітей. І ми це зробили», - зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов, розповідаючи про спільний проєкт з муніципалітетом Маріуполя.

Очільник Вінниці зазначив, що Національна поліція надала у користування свій заклад посеред хвойного лісу. Вінницька міська рада допомогла з підготовкою комплексу до роботи, організацією харчування, а вінницька молодь – з прибиранням території. Також для маленьких гостей запланували різні екскурсії, майстер-класи та активності. Колеги з Маріупольської міської ради оновили наповнення будиночків, встановили на території спортивний та дитячі майданчики.

«Ми змогли зробити це спільно, і є перший заїзд на 12 днів. І ми дуже хочемо, щоб дітки відволіклись від страхіть війни. Вінничани мають допомогти своїм розумінням і ставленням, люди пережили жахливу трагедію, і важливо допомогти їм повернутися до спокійного життя» , - додав Сергій Моргунов.

По орієнтовним підрахункам у місті проживає близько трьох тисяч маріупольців.

«Ми вдячні команді Вінницької міської ради, яка відгукнулася і в стислі терміни ми відкрили Центр підтримки у Вінниці. Але ми пішли далі й відкрили ще оздоровчий центр. Щоб дорослі й діти хоча б трохи пожили в режимі тиші, яку ми так довго чекали. Бо вони пережили великі жахи», - говорить Маріупольський міський голова Вадим Бойченко.

Він підкреслив, шо у 2014 році місто було під окупацією терористів т.зв. ДНР, і саме 13 червня маріупольці мали б відзначати восьму річницю визволення.

«Я вірю, що ЗСУ подарують нам також ще один День визволення, коли ми будемо повертати своє місто. Ми хочемо жити в свободі та мирі. Ці люди їхали і залишились без нічого, але вони вірили в нашу державу. І настав той етап, коли українці мали об’єднатись та створити такі центри підтримки», - зауважив В.Бойченко.

За словами голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового, в регіоні залишається близько 170 000 тисяч переселенців.

«Війна нас об'єднала, тож кожен на своєму місці працює і допомагає, щоб подолати це жахіття. Вінничани з Маріуполем! І я впевнений, коли маріупольці будуть повертатись додому, то і тоді вінничани не будуть стояти осторонь. Ми будемо допомагати відновлювати місто», - підкреслив В.Соколовий.

Олеся Рудницька

14 червня, 2022