Поблизу Вінниці п’яний екскаваторник намагався підкупити патрульних

Новини Вінниці / Поблизу Вінниці п’яний екскаваторник намагався підкупити патрульних

Поблизу Вінниці 29 жовтня за порушення правил дорожнього руху працівники поліції зупинили водія екскаватора-навантажувача. Під час спілкування правоохоронці помітили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння. Аби уникнути відповідальності правопорушник запропонував їм гроші.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, за кермом транспортного засобу перебував 32-річний мешканець Вінниці. Зупинили його близько 10 години на вулиці Барське шосе у селищі Березина.

Під час спілкування з чоловіком з’ясувалось, що у його посвідченні відсутня категорія на керування екскаватором-навантажувачем. Також інспектори помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння.

Від освідування чоловік відмовився.

За нескладання протоколу правопорушник запропонував поліцейським неправомірну вигоду у сумі 10 000 гривень.

Правоохоронці попереджали нетверезого чоловіка про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але він продовжував наполягати.

Для подальшого документування правопорушення патрульні викликали слідчо-оперативну групу.

За цим фактом слідством розпочато розслідування провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Макс Мельник

31 жовтня, 2022