Поблизу кордону з ПМР на Вінниччині СБУ відпрацювала знешкодження групи диверсантів

Новини Вінниці / Поблизу кордону з ПМР на Вінниччині СБУ відпрацювала знешкодження групи диверсантів

СБУ провела спеціальне тренування з елементами контрдиверсійної операції у прикордонних районах Вінницької області. Спецпризначенці знешкодили членів умовної диверсійно-розвідувальної групи, які планували вчинити вибухи на об’єктах життєзабезпечення і втекти до сусідньої держави, нелегально перетнувши державний кордон.

Про це повідомляють у пресслужбі УСБУ у Вінницькій області.

За легендою тренувань, умовні диверсанти прибули з території невизнаного Придністров’я в Україну із завданням спровокувати надзвичайну ситуацію. Вони планували «підірвати» один із об’єктів енергозабезпечення регіону та приміщення органу місцевого самоврядування за допомогою саморобних вибухових пристроїв.

Учасники тренувань виявили «диверсантів» на прикордонній території. Спецпризначенці силових відомств затримали і знешкодили членів ДРГ під час спроби втекти у напрямку державного кордону з Придністровською Молдавською Республікою.

Особливістю тренувань був пошук і нейтралізація невеликої диверсійної групи в умовах прикордонного режиму.

У тренуваннях взяли участь підрозділи регіонального управління СБУ, Держприкордонслужби, Національної поліції, представники органів влади та місцевого самоврядування.

За оцінками координаційної групи Антитерористичного центру при Управлінні СБУ у Вінницькій області учасники тренувань успішно відпрацювали алгоритми міжвідомчої взаємодії щодо виявлення та запобігання диверсійним і терористичним загрозам.

Макс Мельник

28 вересня, 2021