Поблизу Брацлава поліція затримала вантажівки з осикою та бригаду «чорних лісорубів»

Новини Вінниці / Поблизу Брацлава поліція затримала вантажівки з осикою та бригаду «чорних лісорубів»

На території Брацлавської громади Вінниччини працівники поліції втрутилися у незаконну вирубку деревини. «Чорні лісоруби» врізали дерева та вивозили їх вантажівками. На арештмайданчик поміщені завантажені деревиною автомобілі.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції, від громадян надійшла інформація про те, що протягом декількох днів неподалік села Вовчок невідомі незаконно вирізають дерева та вантажними автомобілями вивозять сировину.

Коли правоохоронці прибули на місце, то виявили три транспортних засоби, завантажених осикою об’ємом близько 40 кубометрів. Дозвільних документів «чорні лісоруби» пред’явити не змогли. 

На території лісу поліцейські вилучили спецтехніку, яку використовували для знищення насаджень.

Наразі до суду направлено клопотання про накладення арешту на вилучені вантажівки з деревиною та спецтехніку.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 КК України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу), за що передбачено до трьох років позбавлення волі. Розслідування триває.

Залишається сподіватися, що у процесі слідства з’ясується, куди саме вивозили деревину, а також прізвище «куратора» процесу, якщо він не вспіє «улагодити» всі питання до цього…

Макс Мельник

28 вересня, 2021