Поблизу Бахмута загинув військовий з Вінниччини Анатолій Река

Новини Вінниці / Поблизу Бахмута загинув військовий з Вінниччини Анатолій Река

На Донецькому напрямку 29 грудня 2023 року загинув 41-річний військовий Анатолій Река, житель с. Переорки Вінницької області. У рідному селі прощатимуться із захисником будуть 19 січня.

Про це повідомляє Стрижавська територіальна громада.

«О 9:00 приходьте вшанувати земляка живим коридором і провести в останню путь. Шикуємося від будинку загиблого по вулиці Лісній, 44 вздовж вулиці Шевченка до храму. Після живого коридору відбудеться заупокійна літургія у храмі Казанської ікони Божої Матері с. Переорки, а також церемонія прощання», - йдеться у повідомленні.

Анатолій Река народився 26 липня 1982 року в Переорках. Навчався у місцевій школі, потім закінчив Мізяківсько-Хутірський ліцей екстерном. Служив у армії в танкових військах міста. Пройшов водійські навчання при військовому комісаріаті. Працював охоронником на хлібозаводі, пізніше – водієм-вантажником.

Призвали до лав ЗСУ Анатолія 22 вересня 2023 року. Проходив навчання в Ольгополі, воював на Донецькому напрямку. Був солдатом, стрільцем-санітаром механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону військової частини А0666. Мав позивний «Рембо».

Виконуючи бойове завдання поблизу населеного пункту Курдюмівка Бахмутського району Донецької області, 29 грудня зник безвісти. Рідні Анатолія вірили і чекали, що він обов’язково зателефонує та скаже, що все добре. На жаль, дива не сталося.

Світла й вічна пам’ять Герою, патріоту і воїну!