Після продажу на аукціоні картографічної фабрики уряд вирішив передати Вінниці її захисну споруду. Чи в курсі забудовник, що йому перекреслюють плани?

Новини Вінниці / Після продажу на аукціоні картографічної фабрики уряд вирішив передати Вінниці її захисну споруду. Чи в курсі забудовник, що йому перекреслюють плани?

Розпорядженням від 6 жовтня уряд передає фабричне бомбосховище під колишньою Вінницькою картографічною фабрикою, будівлі та споруди якої через аукціон було продано одеському забудовнику житла.

У документі Кабміна йдеться про передачу у комунальну власність захисної споруди цивільного захисту № 00209 загальною площею 271,5 кв. метра (інвентарний номер 103033) по вул. 600-річчя, 19, у м. Вінниці.

Нібито логічне рішення, адже на Вишеньці обмаль прилаштованих для захисту за всіма критеріями споруд.  Однак, слід нагадати, що Фонд держмайна продав на аукціоні будівлі та споруди компанії, яка повязана з одеськими забудовниками. І в їхніх планах, зважаючи на минулий досвід, знесення нерухомості для побудови на вільній ділянці багатоповерхівок.

Нагадаємо, лише у червні цього року Вінницьку картографічну фабрику продали одеському забудовнику із сумнівним минулим.

Також слід додати, що передача урядом – перший крок. Міська рада має ще взяти на баланс захисну споруду, а потім інвестувати в її ремонт та адаптацію для перебування там людей. Проте, зрозуміло, що це буде суперечити планам забудовника. Або відтермінує їх - планів – реалізацію, оскільки під забудову пішла би вся територія.