Після арешту в Росії загадково зник скандальний вінницький священик Іоанн Курмояров

Новини Вінниці / Після арешту в Росії загадково зник скандальний вінницький священик Іоанн Курмояров

Після арешту 7 червня у російському Санкт-Петербурзі ієромонаха та доктора богослов’я Іоанна Курмоярова, якого підозрюють у «розповсюдженні фейків про армію», він мав би бути за ґратами. Проте станом на 11 червня священик нібито зник. Принаймні адвокат не зміг відшукати підзахисного в жодному СІЗО міста.

Нагадаємо NaПарижі писав, що Росія «вилікувала» від «руського миру» колишнього тульчинського священника та покарала «за фейки».

Мова про Дмитра (Іоанна) Курмоярова, який після відсторонення від служби у Тульчинській єпархії УПЦ МП, проживав у Вінниці, а потім поїхав до РФ. Він запам’ятався вінничанам тим, що після заборони георгіївської стрічки розмістив її на сторінці у соцмережах. Покарати священика у 2018 році могли лише штрафом.

Але він вирішив перебратися до російського Новосибірську, де отримав приход. Однак пристрасть до висловлювань власних думок та «медійна активність» у РФ мала для Курмоярова значно гірші наслідки. Священик у 2020 році розкритикував «храм російської армії» у Бутово, де поруч з християнськими символами були комуністично-атеїстичні тощо. За це його позбавили парафії, заборонили служити. Врешті-решт він «опинився» у неканонічній «Руській православній церкві за кордоном».

Проте власна критична позиція щодо скандального храму та заклики РПЦ до війни протии українців призвели до арешту. Курмояров лише сказав, що ті, хто закликають воювати, не будуть у раю… За російськими законами, через «фейки» священика можуть кинути за ґрати на строк до 10 років.   

Адвокат Леонід Крікун поки жаліється журналістам на те, що не може побачити священика. Захисник шукав того у СІЗО «Хрести-2» і «Горелово». В обох ізоляторах казали, що Курмоярова немає. Адвокат вважає, що тому забороняють зустріч із захистом. А по факту людина нібито зникла…

Олег Верлан

11 червня, 2022