Пішов удруге: мер Жмеринки склав повноваження, виконувати обов’язки міського голови буде 29-річний атовець

Новини Вінниці / Пішов удруге: мер Жмеринки склав повноваження, виконувати обов’язки міського голови буде 29-річний атовець

Під час позачергового засідання 23 сесії Жмеринської міської ради 20 жовтня повноваження міського голови склав Анатолій Кушнір. Виконувати обов’язки очільника громади до обрання нового мера буде 29-річний Вадим Кожуховський.

Про бажання піти А.Кушнір повідомив у своєму зверненні до представників депутатського корпусу. Під час сесії йому подякували за роботу та проводили з квітами.

Зазначимо, у 2020 році він балотувався до міськради від «Української стратегії Гройсмана». У грудні того року його обрали секретарем міськради.

З його біографії відомо, що у серпні 2014 році був мобілізований до лав Збройних Сил України – 81 окремої аеромобільної бригади 90 окремого аеромобільного батальну. Брав участь у боях за Донецький аеропорт, Опитне, Водяне, Піски, Авдіївка. У 2015 році був звільнений з Лав ЗСУ. 

Балотуючись як самовисуванець, А.Кушнір переміг і був міським головою з 2014-го по 2018 роки. Через внутрішні чвари у міськраді, його тоді відсторонили, і через суд посадовець відновився на посаді. На наступних виборах він знову переміг. Проте не кінця терміну не став перебувати на посаді. 

 

Макс Мельник

20 жовтня, 2022