Пілоти спрямували пошкоджений літак Су-34 у багатоповерхівку в російському Єйську

Новини Вінниці / Пілоти спрямували пошкоджений літак Су-34 у багатоповерхівку в російському Єйську

Російський військовий літак Су-34 ввечері 17 жовтня впав на 9-поверховий житловий будинок в Єйську Краснодарського краю РФ. Бомбардувальник, ймовірно, мав виконувати «бойові завдання» в Україні, але через пошкодження «приземлився» неподалік аеродрому. Російські ЗМІ повідомляють про масштабну пожежу, загиблих містян та успішно катапультованих пілотів.

У пабліках Єйську навіть повідомляють точну адресу падіння літака – Комуністична, 20/1. Символічно також те, що на фото, яке поширили містяни видно парашут одного з двох врятованих льотчиків, які навіть не спробували відвести літак від міста.

А саме так вчинив український льотчик Вадим з позивним Karaya, коли його «Сушка» мала впасти на Вінницю, але «приземлилась» за 20 км від міста. Росіянам байдуже на своїх, тому і літаки падають на багатоповерхівки.

Це лірика. Факти у тому, що російські ЗМІ вказують, що навколо місця падіння кружляють вертольоти, зібрались пожежні машини, швидкі. У Міноборони РФ підтвердили падіння, зазначивши, що причиною падіння стало займання одного з двигунів при підйомі, а політ був учбово-тренувальний. У ГУ МНС Кубані зазначають, що площа пожежі складає близько 2 тис. кв.м. Вже відомо про загиблих та поранених.

В єдиній чергово-диспетчерській службі Єйську вказують, що вогнем охоплено під’їзд дев’ятиповерхівки, в якому обвалились всі перекриття від 9-го по 5-ий поверх. 

Пошкоджено загалом 45 квартир. Рятувальники намагаються дістатися по постраждалих.   

 

Олег Верлан

17 жовтня, 2022