«Підпільники» не вгамовуються: у Вінниці виявили автомобіль з кількома бочками «лівого» спирту

Новини Вінниці / «Підпільники» не вгамовуються: у Вінниці виявили автомобіль з кількома бочками «лівого» спирту

Кому призначався цей вантаж й хто його відправив – наразі з'ясовують вінницькі правоохоронці. Виявили його у Вінниці на Старому місті під час перевірки мікроавтобусу Ford Tranzit з іноземними номерними знаками. За кермом цього мікроавтобусу сидів мешканець Ямпільщини. У салоні ж було півтори сотні коробок з надписом «Пшенична», 400 літрів незаконно виготовленого спирту та багато великих поліетиленових пакетів.

Кому призначався цей вантаж й хто його відправив – наразі з'ясовують вінницькі правоохоронці. Виявили його у Вінниці на Старому місті під час перевірки мікроавтобусу Ford Tranzit з іноземними номерними знаками. За кермом цього мікроавтобусу сидів мешканець Ямпільщини. У салоні ж було півтори сотні коробок з надписом «Пшенична», 400 літрів спирту та багато великих поліетиленових пакетів.

Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, кримінальне провадження порушено за ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне придбання з метою збуту або зберігання підакцизних товарів). Водієві та його «компаньйонам» загрожує штраф від 17 до 34 тисяч гривень. Розслідування триває. Вартість вилученої партії у десятки разів вища за можливі санкції.

Нагадаємо, у попередні місяці партії фальсіфікату виявляли у Могилів-Подільському, Ямпільському районі і Гнівані на Тиврівщині. Але зупинити "потік" підробної горілки чи спирту з Молдови силовикам поки що не вдається. Варто сподіватися на краще... Можливо, хоча б у продаж менше надходитиме "лівого" продукту.

Юрій ЯРМОЩУК