Під прикриттям художнього гуртка: 55-річний вінничанин роками розбещував школярок

Новини Вінниці / Під прикриттям художнього гуртка: 55-річний вінничанин роками розбещував школярок

За попередніми даними слідства, у власній квартирі однієї із багатоповерхівок Вінниці 55-річному вінничанину вдавалося протягом 10 років займатися розбещенням дівчаток. Він створив «художній гурток», вчив малюванню, але було прикриттям для іншої «діяльності».

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 30 листопада чоловіка затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання чоловіка. За клопотанням слідства 1 грудня суд обрав правопорушнику запобіжний захід – тримання під вартою.

За інформацією з власних джерел, затриманий проживає на Вишенці. У поліції відмічають, що в одній із кімнат власного помешкання він створив «художній гурток» для дітей.

Під час санкціонованого обшуку у квартирі чоловіка виявлено ряд речових доказів його злочинної діяльності: фотографії та відеозаписи оголених та напівоголених дітей, рукописні й друковані тексти сексуального характеру, текстові «алгоритми» заподіяння малолітнім фізичного болю та знущань, листування із дітьми сексуального характеру із зазначенням видів покарань у разі розголошення вихованцями його дій. Правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, мобільні пристрої, флеш-накопичувачі.

У мобільному телефоні та комп'ютері підозрюваного виявлено фото та відеозаписи насильницького характеру, які останній видалив аби запобігти викриттю та покаранню.

За інформацією слідства, від злочинних дій підозрюваного постраждали діти віком від 10 до 14 років. Точну кількість жертв «митця» ще з’ясовують.

Злочинну діяльність зловмисника задокументували слідчі слідчого управління обласного главку поліції спільно з оперативниками міграційної поліції, кіберполіцейських та працівниками відділення поліції № 1 Вінницького районного управління поліції за силової підтримки спецпризначенців КОРД. Процесуальне керівництво здійснює Вінницька окружна прокуратура.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч. 2 ст. 156 (розбещення неповнолітніх) та ч. 1 і ч. 3 ст. 301-1 (умисне зберігання дитячої порнографії без мети збуту чи розповсюдження) КК України. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Новини Вінниці / Під прикриттям художнього гуртка: 55-річний вінничанин роками розбещував школярок Новини Вінниці / Під прикриттям художнього гуртка: 55-річний вінничанин роками розбещував школярок Новини Вінниці / Під прикриттям художнього гуртка: 55-річний вінничанин роками розбещував школярок Новини Вінниці / Під прикриттям художнього гуртка: 55-річний вінничанин роками розбещував школярок Новини Вінниці / Під прикриттям художнього гуртка: 55-річний вінничанин роками розбещував школярок Новини Вінниці / Під прикриттям художнього гуртка: 55-річний вінничанин роками розбещував школярок Новини Вінниці / Під прикриттям художнього гуртка: 55-річний вінничанин роками розбещував школярок Новини Вінниці / Під прикриттям художнього гуртка: 55-річний вінничанин роками розбещував школярок
Макс Мельник

5 грудня, 2022