Під грифом «секретно» – рішення судів, які стосуються вибуху на арсеналі поблизу Калинівки, сховали від журналістів й громадськості

Новини Вінниці / Під грифом «секретно» – рішення судів, які стосуються вибуху на арсеналі поблизу Калинівки, сховали від журналістів й громадськості

Судові ухвали стосовно причин пожежі й вибухів боєприпасів на складах у Калинівському районі віднедавна стали секретними.

Судові ухвали стосовно причин пожежі й вибухів боєприпасів на складах у Калинівському районі віднедавна стали секретними. Про це повідомили Українські Новини, які отримали відповідь на свій запит від Державної судової адміністрації.

У листі, зокрема, зазначається: «Відповідно до постанови Військової прокуратури Центрального регіону України від 5 жовтня 2017 року про застосування заходів безпеки, підприємство («Інформаційні судові системи») отримало доручення Державної судової адміністрації України щодо обмеження в Єдиному державному реєстрі судових рішень доступу до ухвал (рішень), винесених Вінницьким міським судом Вінницької області в кримінальному провадженні».

Нагадаємо, що пожежа, яка спричинила масштабні вибухи, почалася увечері 26 вересня. Були евакуйовані 30 тис. мешканців Калинівки й довколишніх сіл.

У місцевості навкруги арсеналу загалом вилучено близько 3 тис. боєприпасів. Там досі працюють понад 70 саперів.

Юрій ЯРМОЩУК

Антон Булгаков

26 жовтня, 2017