Під час полювального сезону на Вінниччині вперше знищили шакала, цього хижака раніше не зустрічали у регіоні

Новини Вінниці / Під час полювального сезону на Вінниччині вперше знищили шакала, цього хижака раніше не зустрічали у регіоні

У Вінницькій області  мисливці зареєстрували вперше для наших країв таких хижаків як шакалів. Також мисливцями було знищено чималу кількість лисиць та вовків. За твердженням лісівників, надмірна кількість хижаків негативно впливає на стан фауни. Також сіроманці з кожним роком мігрують туди, де їх ніколи не було.

У Вінницькій області мисливці зареєстрували вперше для наших країв таких хижаків як шакалів. Також мисливцями було знищено чималу кількість лисиць та вовків. За твердженням лісівників, надмірна кількість хижаків негативно впливає на стан фауни Вінниччини. Також сіроманці з кожним роком мігрують туди, де їх ніколи не було.

Як інформує прес-служба Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, висока щільність так званих шкідливих хижаків останнім часом спостерігається майже в усіх областях України. Тому важливого значення мають заходи із регулювання чисельності хижаків та шкідливих тварин.

Цей показник контролюється згідно санітарно-ветеринарних норм, здійснюється постійний моніторинг відповідними працівниками державної лісової охорони та єгерськими службами держпідприємств Вінницького ОУЛМГ. Щороку видається певна кількість дозволів на добування хижих та шкідливих тварин.

Однак, зовсім несподіваними стали результати полювання для бершадських мисливців під час відкриття сезону полювання у першу суботу листопада. Тут, під час переслідування мисливцями зайця, у польових угіддях собаки знайшли слід вовка та почали переслідувати вже його. В результаті замість зайця трофеєм став хижак. Це засвідчила рейдова бригада ДП «Бершадський лісгосп», яка саме прибула перевіряти документи.

Лісівники Вінниччини інформують, що щорічно у області організовують спеціальні бригади для відстеження і знищення хижаків. З початку року мисливці вполювали 6 вовків, 309 лисиць, а також вперше зафіксували на території регіону шакалів - одного знищили.

Ірина Заіковата

4 листопада, 2019