Під час комендантської години у Вінниці компанія влаштувала гулянку на катері з музикою та застіллям

Новини Вінниці / Під час комендантської години у Вінниці компанія влаштувала гулянку на катері з музикою та застіллям

Лише минулої доби працівники Вінницького райуправління поліції припинили два грубих та цинічних порушення комендантської години вінничанами. Одна з компаній влаштувала нічну прогулянку на катері з застіллям та голосною музикою, інша – після зауваження працівників поліції, спровокувала конфлікт та погрожувала правоохоронцям фізично розправою.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 4 липня мобільна група поліцейських з перевірки дотримання комендантської години помітила громадян, які на катері розпивали алкогольні напої під гучну музику. Після пришвартування катера до берега поліцейські встановили усіх одинадцять учасників події. Ними виявились вінничани віком від 24 до 53 років.

Під час перевірки наявності дозвільних документів на плавучий транспортний засіб у 53-річного власника поліцейські виявили ознаки алкогольного сп’яніння. У подальшому його було освідовано, результат дослідження показав вміст алкоголю у організмі 1,88 проміле.

Чоловіка притягнуто до адміністративної відповідальності за статтями 178 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) та 182 (порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Працівниками відділу державного нагляду, контролю за маломірними (малими) суднами та базами для їх стоянки Верхньодніпровського міжрегіонального управління морської адміністрації на власника складено адміністративні матеріали, передбачені ч. 1 та ч. 3 ст. 116 КУпАП, за відсутність на момент перевірки документів на плавучий засіб та передача останнього без наявності таких документів іншій особі.

До того ж, 24-річного водія катера притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 3 ст. 116 КУпАП за відсутність посвідчення судноводія маломірного/малого судна.

Цього ж дня, близько 1-ої години ночі на вулиці Князів Коріатовичів поліцейські помітили позашляховик BMW, в якому гучно грала музика. Підійшовши до автівки, поліцейські зробили зауваження трьом чоловікам, які перебували у салоні, та нагадали їм про дію комендантської години. Двоє з чоловіків відреагували агресивно на зауваження, почали лаятись, погрожувати правоохоронцям фізичною розправою та можливістю застосування зброї. Аби припинити правопорушення та викликати на допомогу додаткові патрулі, поліцейський використав автоматичну зброї.

Двох зловмисників віком 29 та 30 років затримали і доставили до підрозділу поліції для проведення невідкладних процесуальних дій. У одного із чоловіків вилучили травматичний пістолет. Попередньо затримані перебували в стані алкогольного сп’яніння.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч.1 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Санкція статті передбачає ув‘язнення на строк до трьох років.