П’ять політсил у Вінниці «переднім числом» підписали звернення про «чесні» вибори і вимагатимуть імпічменту на сесії облради

Новини Вінниці / П’ять політсил у Вінниці «переднім числом» підписали звернення про «чесні» вибори і вимагатимуть імпічменту на сесії облради

Меморандум про «чесні вибори» мали сьогодні, 4 березня, підписати представники кількох політичних сил у Вінниці. Публічно ж лідери обласних організацій партій «Батьківщина», «Громадянська позиція», «Народний контроль», «УКРОП» та представниця «Самопомочі» скріпили своїми підписами два звернення.

Меморандум про «чесні вибори» мали сьогодні, 4 березня, підписати представники кількох політичних сил у Вінниці. Публічно ж лідери обласних організацій партій «Батьківщина», «Громадянська позиція», «Народний контроль», «УКРОП» та представниця «Самопомочі» скріпили своїми підписами два звернення. Обидва – «переднім числом», тобто датовані документи 5 березнем.

Нагадаємо, саме на цей день у Вінниці запланована чергова сесія обласної ради, під стіни якої партії – підписанти скликають своїх прихильників.

«Влада готується до фальсифікації виборів, а це в свою чергу може негативно вплинути на результати волевиявлення громадян, що є неприпустимим в демократичній країні», - констатують у першому зверненні його автори.

Депутатів облради вони закликають звернутися до правоохоронців «з вимогою забезпечення особливого контролю та забезпечення законності виборчого процесу».

Інше звернення адресоване вже ширшій аудиторії: депутатам Верховної Ради та Вінницької облради, а також – громаді Вінниці та області. «Чесність і прозорість виборів знаходиться під загрозою», - знову ж стверджують підписанти. Але разом з «чесними виборами» вони вимагають імпічменту Президента та закликають депутатів Вінницької облради «не побоятися і висловити свою позицію щодо нинішніх і прийдешніх подій в державі».  

«На Президії облради ми намагалися внести до порядку денного питання про імпічмент, але його не підтримали. Тому завтра ми будемо вносити його з голосу. Усі разом зберемося і заявимо, що будемо захищати результат виборів», - зазначила голова обласної партійної організації «Батьківщини» Людмила Щербаківська.    

Не виключено, що допомагатиме вінницьким партійцям на сесії «захищати результат» колега із парламенту Олексій Рябчин. Він, зокрема, розповів, що Юлія Тимошенко не ображається на соліста вінницького гурту «ТіК» Віктора Бронюка за кліп «Циклони», у якому багато хто впізнав натяки на кандидатку в президенти.

«У випадку, якщо Юлія Володимирівна буде обрана Президентом, вона ніколи не буде карати людей за зміну своїх переконань… Мені здається, що тема із артистами, спортсменами надто політизується, що відволікати увагу від корупції в армії та інших речей…», - сказав Олексій Рябчин.  

А от чого у «Батьківщині» вибачати не збираються, то це – тиску на тих, хто хоче фінансово підтримати їхню партійну касу «посильною фінансовою допомогою»:

«Це невеликі кошти, кожна людина має право надати свою допомогу… На них зараз тиснуть в райадміністраціях, але ще жодна людина не злякалась і свої кошти не відкликала… Кожен після виборів буде нести відповідальність», - сказала Людмила Щербаківська.

Нагадаємо, вінницькі селяни-"мільйонери", які внесли по 150 тис грн у касу Юлії Тимошенко, виявилися безробітними.

Тож, судячи з усього, із майже сотні питань порядку денного запланованої на 5 березня сесії Вінницької облради, чи найголовнішою може стати саме тема виборів...

admin

4 березня, 2019