Вінницькі селяни-«мільйонери», які внесли по 150 тис грн у касу Юлії Тимошенко, виявилися безробітними (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Вінницькі селяни-«мільйонери», які внесли по 150 тис грн у касу Юлії Тимошенко, виявилися безробітними (ВІДЕО)

Два мешканці села Івча зробили внески до скарбнички партії «Батьківщина» у розмірі майже 150 тисяч гривень кожен. Ми вирішили довідатись, хто ж ці заможні люди із невеличкого села на Вінниччині, які так щедро спонсорують передвиборчу кампанію Юлії Тимошенко.

Село Івча, що на Літинщині, має населення ледь більше тисячі чоловік. Разом з тим, два мешканці цього села зробили внески до скарбнички партії «Батьківщина» у розмірі майже 150 тисяч гривень кожен. Ми вирішили довідатись, хто ж ці заможні люди із невеличкого села на Вінниччині, які так щедро спонсорують передвиборчу кампанію Юлії Тимошенко. Журналістське розслідування підтвердило фальсифікації.

Все, що в нас було – лише офіційний перелік донаторів із сайту НАЗК.

Анатолія Мельничука ми зустріли посеред польової дороги. Він йшов із товаришем, але зупинився поговорити із журналістами.

Виявилось, що Анатолій Мельничук і сам не знає про свою щедрість до Юлії Тимошенко. Більше того, в самого Анатолія Матвійовича, нині безробітного, є непогашений кредит в одному з банків у розмірі 15 тисяч гривень і тому спочатку журналістів він навіть прийняв за колекторів. 

Григорія Шуліченка ми відшукали вдома. Його будинок повністю відповідає статусу людини, яка з легкістю пожертвувала 150 тисяч гривень на передвиборчу кампанію Юлії Тимошенко.

Разом з тим, сам Григорій Петрович теж не знав про свою щедрість. Він вже кілька років офіційно не працює, тож така сума грошей і йому самому була б не зайва.

Нагадаємо, що Головне слідче управління Національної поліції 1 березня розпочало досудове розслідування на основі журналістського розслідування «Каса» Тимошенко», в якому йшлося про ймовірні маніпуляції із грошовими внесками на користь партії «Батьківщина» – зокрема, були виявлено, що частина громадян, які за офіційним фінансовим звітом начебто перераховували гроші, насправді нічого про це не знали.

Журналісти виявили, що частина громадян, які фігурують у звітах партії «Батьківщина» як її спонсори, спростовують, що будь-коли робили внески на користь партії Юлії Тимошенко, і заявляють, що їхні дані, ймовірно, були використані без їхнього відома.

Як бачимо, ситуація на Вінниччині нічим не відрізняється від загальноукраїнської.