Перелік професійних захворювань «доповнили» COVID-19, чи претендуватимуть вінницькі медики на державний захист

Новини Вінниці / Перелік професійних захворювань «доповнили» COVID-19, чи претендуватимуть вінницькі медики на державний захист

Уряд розширив перелік професійних захворювань для захисту медпрацівників. Прийнято рішення про доповнення переліку професійних захворювань,  яке можуть отримати медичні працівники внаслідок своєї професійної діяльності,  коронавірусною хворобою (COVID-19).

Уряд розширив перелік професійних захворювань для захисту медпрацівників. Прийнято рішення про доповнення переліку професійних захворювань, яке можуть отримати медичні працівники внаслідок своєї професійної діяльності, коронавірусною хворобою (COVID-19).

Про це повідомляють офіційні джерела.

Зазначимо, що існуючий перелік профзахворювань містить близько 100 найменувань, у тому числі і такі інфекційні хвороби, як туберкульоз, гепатити, СНІД.

Посадовці зазначають, що таке рішення посилить захист прав та інтересів медичних та інших працівників, які безпосередньо задіяні у ліквідації епідемії та лікуванні пацієнтів із захворюванням на короновірус.

Крім того, Міністерство охорони здоров′я отримало повноваження визначати перелік професій та посад таких працівників, аналогічно тому, як МОЗ визначив перелік медпрацівників, яким встановлюється доплата за роботу з короновірусом (наказ МОЗ № 768 від 02.04.2020).

NaПарижі писав, що у Вінниці медики мітингували, щоб отримати обіцяну доплату за лікування "ковідних" хворих.

Марина Карабай

14 травня, 2020