Перед початком навчального року вінницьких школярів та вчителів відправили на медогляд

Новини Вінниці / Перед початком навчального року вінницьких школярів та вчителів відправили на медогляд

Кожен вінницький школяр перед початком навчального року повинен пройти профілактичний огляд. Педіатр чи сімейний лікар видасть необхідну для школи довідку (форма №086-1/о), в якій, зокрема, зазначить групу для занять фізкультурою. Учителі теж зобов’язані пройти обстеження до першого вересня у тих медичних закладах, з якими адміністрація школи уклала договір.

Кожен вінницький школяр перед початком навчального року повинен пройти профілактичний огляд. Педіатр чи сімейний лікар видасть необхідну для школи довідку (форма №086-1/о), в якій, зокрема, зазначить групу для занять фізкультурою. Учителі теж зобов’язані пройти обстеження до першого вересня  у тих медичних закладах, з якими адміністрація школи уклала договір.

Нагадаємо, раніше в уряді вирішили, що під час ускладнення епідситуації школа працюватиме за умови щеплення 80% педскладу. 

«Школярі  перед початком навчального року завжди проходять медичний огляд. І цей рік – не виняток. Довідку (форма №086-1/о) видає  педіатр чи сімейний лікар після огляду дитини. Прийом відбувається за попереднім записом. За необхідності, лікар може направити дитину до вузьких спеціалістів. У такому випадку, він має оформити електронне направлення до того чи іншого фахівця», - розповіла головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги департаменту охорони здоров'я міської ради Людмила Саєнко. 

У довідці для школи лікар зазначає: прізвище та ім’я дитини, дату її народження і стать; місце проживання, телефон батьків; найменування загальноосвітнього навчального закладу, клас; дату проведення обов’язкового медичного профілактичного огляду (а також дату попереднього профогляду і рекомендовану дату наступного). Крім того, форма №086-1/о містить висновок про стан здоров’я дитини (якщо школяр має певне захворювання, то за рішенням одного з батьків, у цій довідці може бути зроблений відповідний запис); групу для занять фізичною культурою та рекомендації від лікаря. Термін дійсності такої довідки становить один рік.

Також перед початком навчального року медичний огляд мають пройти і вчителі. 

«Педагоги проходять профогляд у тих медичних закладах, з якими адміністрація школи уклала договір. Переважна більшість заключила їх із муніципальним діагностичним центром. У міському бюджеті передбачені кошти на проведення бакдослідження. На це виділено 375,181 грн. Відзначу, що працівники дитячих садочків медогляди проходять за кошти бюджету територіальної громади», - розповіла директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко. 

Олеся Рудницька

9 серпня, 2021