Патрульного з Могилів-Подільського підозрюють в отриманні 10 тисяч хабара

Новини Вінниці / Патрульного з Могилів-Подільського підозрюють в отриманні 10 тисяч хабара

Вінницькими слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому повідомлено про підозру співробітнику патрульної поліції Могилів-Подільського району. Співробітник правоохоронних органів підозрюється в отриманні хабара.

Вінницькими слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому повідомлено про підозру співробітнику патрульної поліції Могилів-Подільського району. Співробітник правоохоронних органів підозрюється в отриманні хабара.

Як зазначають у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Установлено, що 22-річний поліцейський вимагав та отримав від громадянина неправомірну вигоду у розмірі 10 тисяч гривень. Співробітник поліції взяв гроші за те, щоб не складати протокол стосовно водія, який керував транспортним засобом напідпитку, та за повернення йому вилучених документів.

Кермувальник звернувся із заявою і після передачі зазначеної суми патрульного було затримано.

Прокуратура направила до суду клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою та клопотання про відсторонення його від займаної посади на час досудового слідства.