"Партія Вінничан" закликає всі проукраїнські партії об'єднатись навколо інтересів Вінниччини

Новини Вінниці / "Партія Вінничан" закликає всі проукраїнські партії об'єднатись навколо інтересів Вінниччини

Ця подія відкриває нову добу в історії українського державотворення, адже на фінішну пряму виходить реформа децентралізації влади. Отже, уже впродовж найближчого часу буде внесено зміни до Конституції України, ліквідовано обласні та районні державні адміністрації, а замість них - створено виконавчі комітети місцевих рад.

Про це стало відомо з офіційної сторінки вінницької партії в соцільній мережі, - повідомляє інформаційне агенство "УНІАН"

Дорогі земляки! 25 жовтня 2020 року відбудуться вибори до місцевих рад.

Ця подія відкриває нову добу в історії українського державотворення, адже на фінішну пряму виходить реформа децентралізації влади. Отже, уже впродовж найближчого часу буде внесено зміни до Конституції України, ліквідовано обласні та районні державні адміністрації, а замість них - створено виконавчі комітети місцевих рад.

Територіальні громади отримають максимум повноважень та ресурсну базу, достатню для випереджаючого розвитку.

Чиновники стануть найманими менеджерами громад і отримуватимуть зарплатню за рахунок коштів сплачених податків. Відтак влада перебуватиме під повним контролем громади.

Все це відкриває широкі можливості, але й містить неабиякі виклики.

Головний з цих викликів – прихід до влади партійних функціонерів, які, прикриваючись брендами популярних партій, можуть «дорватися» до влади.

Така тактика: заплатити гроші та потрапити у прохідну частину списку загальнонаціональної партії – улюблений прийом для усіх чиновників та бізнесменів, які заробляють власні статки, користуючись доступом до бюджетних коштів та тендерних махінацій.

Якщо їм вдасться прорватися до влади, то Вінниця, Вінницька область та всі вінничани ще п’ять років гратимуть роль джерела надприбутків для усіх політичних пристосуванців, які отримають необмежений доступ до місцевих ресурсів.

Тоді на нас з вами чекають ще більше підвищення комунальних тарифів, безконтрольна забудова міської землі, вирубка лісів, зростання цін та місцевих податків, видання бюджетних замовлень фірмам-прокладкам, які винятково «відмиватимуть» гроші, не роблячи жодних робіт.

А головне – у Вінницькій області міцно укоріниться цинічна і всеосяжна корупція. Адже депутати, заплативши велику суму коштів за потрапляння до прохідної частини списків відомих партій, всі наступні роки будуть лише «відбивати» витрачені на це кошти.

Партія вінничан виступає за те, щоб покласти цьому край!

Ми не належимо до старих партій, кожна (!) з яких неодноразово встигла забруднити власну репутацію у корупційних скандалах.

Ми не продаємо місця у списках.

Ми не практикуємо ганебну практику придбання голосів виборців за гроші, «гречку», або морожену курятину.

Сьогодні ми вже бачимо як розділились на різні політичні табори учасники виборчого процесу.

Одні мають мету будь-що утримати владу, інші за будь-яку ціну хочуть владу повернути.

Де у всьому цьому політичному болоті Вінниччина і інтереси вінничан?

А тим часом інформаційний простір заполонили представники олігархічних партій, натомість, велика кількість справжніх патріотів та порядних людей можуть не потрапити на вибори. Тому що відсутнє фінансування невеликих та позапарламентських партій та через те, що деякі загальноукраїнські партії зосередились лише на виборах у Києві та в окремих регіонах, залишивши напризволяще багато місцевих політичних осередків, в яких є багато потужних та професійних людей.

Це неправильно і неприпустимо.

Тому ми пропонуємо і закликаємо усі здорові, проукраїнські політичні та громадські сили вінницької громади об’єднатися, щоб спільно координувати наші дії, забезпечити принципи чесних і відкритих виборів, покласти край брудним методам взаємопоборювання, знайти спільний алгоритм підтримки єдиних кандидатів на очільників ключових громад Вінниччини, для того, щоб отримати перемогу на виборах і забезпечити на Вінниччині:

Руйнування корупційних схем і притягнення до відповідальності усіх чиновників, які зловживали владою;

Утвердження практики, за якою кошти, зароблені у громаді, витрачаються на її розвиток, будівництво доріг, ремонт шкіл і лікарень, придбання сучасного обладнання, соціальні, культурні, екологічні та патріотичні програми;

Повний контроль з боку громади над чиновниками, рухом бюджетних коштів;

Відродження високотехнологічного промислового виробництва, щоб кожен, хто може і бажає працювати, отримав на своїй землі високооплачувану перспективну роботу;

Розбудову Вінниччини, як краю з європейськими стандартами якості життя;

Повагу до вояків АТО, які зі зброєю у руках захищали та продовжють захищати рідну землю;

Високі стандарти соціального забезпечення.

Вінниччина – невід’ємна частина єдиної соборної, великої України. І Партія вінничан зробить все, щоб утвердити цей постулат у суспільній свідомості.

Але ми категорично відкидаємо практику столичних партійних «бонз», які знову і знову ведуть до влади на місцях корупціонерів та невігласів.

Тому ми пропонуємо усім осередками конструктивних політичних партій та активних громадських організацій об’єднатися, щоб привести до влади відомих представників територіальних громад, які власною успішною діяльністю, участю у перспективних проєктах, патріотичною позицією заслужили авторитет у виборців.

Ми будемо підтримувати кожного кандидата у голови ОТГ, депутати обласної ради та рад ОТГ від нашої єдиної коаліції, яку ми пропонуємо створити на базі «Партії Вінничан».

Адже ми усі, не дивлячись на ідеологічні розбіжності, різне бачення розбудови держави, політичних переконань – є вінничанами. І виступаємо за краще майбутнє для нашої Вінниччини.

У єдності наша сила! Йдеться у заяві вінницької партії.

admin

20 серпня, 2020