Отруєння чадним газом: фахівці вказали причину загибелі родини на Вінниччині

Новини Вінниці / Отруєння чадним газом: фахівці вказали причину загибелі родини на Вінниччині

Визначено причини та обставини трагедії, яка сталась у с.Селище Гніванської громади, де у власному будинку отруїлися чадним газом мати з дітьми. Тоді 45-річна жінка та її 14-річний син загинули, а 16-річну дівчину вдалось врятувати. У вкрай важкому стані вона госпіталізувана до лікарні.

Нагадаємо, трагедія сталась 20 березня. Поліцію викликали сусіди. Правоохоронці побачили у вікно, що в одній із кімнат є люди, які ні на що не реагували.

«За попередніми висновками причиною трагедії стали кричущі порушення правил безпеки при користуванні газом та газовими приладами.

Зокрема, замість передбаченого заводом-виробником димоходу до газового котла була прилаштована пластикова труба, не передбачена для таких цілей, що не була з’єднана з котлом та не забезпечувала відведення шкідливих продуктів горіння назовні. Натомість смертельно небезпечні продукти горіння і чадний газ, зокрема, при роботі газового котла потрапляли до житлового приміщення.

Самовільно встановлена газова колонка також мала не герметичний димар. При цьому господарями були щільно закриті вентиляційні канали та вікна, що категорично заборонено при користуванні газом. Через це накопичені у приміщенні чадний газ та інші небезпечні продукти горіння не мали виходу назовні», - зазначають в АТ «Вінницягазі».

На жаль, як вказують фахівці, такі порушення трапляються досить часто. Споживачі ігнорують правила безпеки, наражаючи себе та своїх близьких на смертельну загрозу.

Макс Мельник

22 березня, 2023