Оточення Путіна намагається дистанціюватися від його рішення вторгнутися в Україну, - Подоляк

Новини Вінниці / Оточення Путіна намагається дистанціюватися від його рішення вторгнутися в Україну, - Подоляк

У той час, коли по Росії збирають «резерви» для відновлення наступальної операції, а західні санкції внесли повний хаос в економіку, тамтешня панівна еліта намагається дистанціюватися від рішення Путіна розпочати повномасштабне вторгнення в Україну. Вони чудово розуміють майбутні юридичні наслідки.

У Тwitter радник глави Офісу президента Михайло Подоляк навів приклад експрезидента РФ і чинного заступника голови Радбезу Дмитра Медведєва. Той вже спробував обрати потрібну «дистанцію».  

«Дмитро Медведєв публічно зафіксував, що рішення про проведення важкої спецоперації (війни) проти України, яка передбачає атаки на мирні міста, ухвалював одноосібно президент РФ. Важливий симптом - панівна еліта намагається дистанціюватися, розуміючи юридичні наслідки», - написав Подоляк.

Зазначимо, в інтерв'ю одному з російських ЗМІ Медведєв заявив, що війна Росії проти України йде «за планом» і триватиме до досягнення цілей, поставлених президентом РФ Володимиром Путіним. Він зазначив, що завдання ставить саме головнокомандувач (тобто Путін), а значить рішення ухвалює він.

Олег Верлан

25 березня, 2022