Останній день «Південного Бугу»: у Вінниці завершили розбирання будівлі легендарного готелю

Новини Вінниці / Останній день «Південного Бугу»: у Вінниці завершили розбирання будівлі легендарного готелю

Вінничанам завжди важко втрачати об’єкти, з якими пов’язані певні історичні події власного життя та які свого часу вважались культовими. Добігає кінця останній день легендарного готелю «Південний Буг». Тепер його існування залишилося лише у спогадах та світлинах сотень тисяч містян та гостей міста, які або зупинялись там, або відвідали ресторан.

Як і десятки вінницьких видань, блогерів, звичайних користувачів соцмереж, NaПарижі неодноразово повертався до теми «Південного Бугу». Згадаємо, як за півсторіччя у Вінниці змінювався «Південний Буг». У лютому 2019-го майновий комплекс «Південний Буг» у Вінниці придбала компанія. ТОВ «Агро Дельта Плюс» з Хмельницького, яка виклала за готель та ресторан 34 мільйони 130 тисяч 245 гривень. Так, за документами передбачалась реконструкція. Проте, за вітчизняним законодавством, нове будівництво значно складніше за реконстрцукцію, тому забудовники зазвичай йдуть на певні хитрощі при оформленні.

Тому спочатку розібрали будівлю ресторану, а потім центральну частину колишнього готелю. Навіть у листопаді вінничанин О.Назаренко запропонував залишити «вежі-близнюки» на місці «Південного Бугу». Звісно, ніхто на це не пішов.

Нині ж зруйновано останні шматочки будівлі. На цьому місці планують спорудити три споруди, найбільша з яких матиме 24 поверхи. Передбачається, що це буде багатофункціональний комплекс з офісними приміщеннями та апартаментами. 

Олег Верлан

22 грудня, 2021