Вінничанин пропонує залишити «вежі-близнюки» на місці «Південного Бугу»

Новини Вінниці / Вінничанин пропонує залишити «вежі-близнюки» на місці «Південного Бугу»

Вінничанин Олексій Назаренко 18 листопада опублікував петицію до міськради з пропозицією «зупинити незаконний демонтаж готелю «Південний Буг», який мали реконструювати, а не руйнувати». Зазначимо, що з цією ідею чоловік виступив, коли знесено споруду колишнього ресторану та центральну частину самого готелю. Фактично нині на майданчику візуально залишилися «вежі-близнюки».

У петиції її автор переповідає події 2018 року, коли відбувся аукціон з продажу цілісного майнового комплексу готелю та умови, за якими передбачалася лише реконструкція, а не знесення «під нуль» з побудовою нових конструкцій. Саме тому, що має місце знесення вінничанин вважає, що порушено пункти договору та вимагає його скасування продавцем – міськрадою.

Містянин також вимагає від місцевої влади відповісти на ряд запитань, а саме чому покупцеві передана земельна ділянка, чому замість реконструкції руйнують будівлю 1970-их років, чому відсутні належний контроль за виконанням умов договору?

Припустимо, що якимось чином, міськрада звернеться до суду для розірвання, а суд заборонить демонтаж. Тоді на площі Героїв Чорнобиля височітимуть «вежі-близнюки». Чи стануть вони «родзинкою» міста?..  

Фото Facebook     

Макс Мельник

20 листопада, 2021