Організатор руху «SAVE ФОП» Доротич планує заснувати у Вінниці свою ГО

Новини Вінниці / Організатор руху «SAVE ФОП» Доротич планує заснувати у Вінниці свою ГО

У Вінниці 14 січня заплановано проведення протесаного мітингу руху «SAVE ФОП» на чолі з його організатором Сергієм Доротичем. Протестуватимуть перед будівлею Вінницької ОДА переважно кияни, хоча, не виключно, що до акцію долучаться і місцеві активісти. Крім цього, саме у Вінниці столичний громадський діяч планує зареєструвати «відповідну» громадську організацію, діяльність якої пошириться на всю Україну.

У Вінниці 14 січня заплановано проведення протесаного мітингу руху «SAVE ФОП» на чолі з його організатором Сергієм Доротичем. Протестуватимуть перед будівлею Вінницької ОДА переважно кияни, хоча, не виключено, що до акції долучаться й місцеві активісти. Крім цього, саме у Вінниці столичний громадський діяч планує зареєструвати «відповідну» громадську організацію, діяльність якої пошириться на всю Україну.

За інформацією із соціальних мереж, об'єднання підприємців Сергія Доротича під назвою «SAVE ФОП» започатковує загальноукраїнський тур, який розпочнеться з Вінниці. Чому активісти обрали саме місто, яке у Києві асоціюється з Петром Порошенком та Володимиром Гройсманом, адже діяльність Доротича «пов’язують» з певними особами з ОПзЖ? Можливо, так задумано, щоб «підняти» центральні регіони та «відвести підозри»…

Яку мету переслідують активісти руху, дізнаємося згодом. З одного боку, Доротич виключає політичне забарвлення протестів, намагаючись віддалитися від великої політики, що дозволяє об’єднувати підприємців, незадоволених карантином та іншими діями уряду. З іншого – організатор протестів є переважно постійним гостем студій телеканалів, які наближені до кума Путіна Віктора Медведчука. Можливо, через те, що на інші медіаресурси його рідше запрошують, а можливо, через лояльність і схожість риторики…   

Також можна припустити, що певна близькість до ОПзЖ організаторів відштовхне частину потенційних прихильників відстоювання прав підприємців у Вінниці. Відповіді на ці питання-припущення отримаємо найближчим часом, дивлячись на пікет біля облдержадміністрації та «склад» учасників акції.

Макс Мельник

13 січня, 2021