Обстрілюючи прикордонні села РФ, росіяни вбили свого військового капелана

Новини Вінниці / Обстрілюючи прикордонні села РФ, росіяни вбили свого військового капелана

З території півночі Харківської області, яку тимчасово окупована росіянами, обстрілювали прикордонні села Бєлгородської області РФ. Місцева влада не знала як реагувати, а от РПЦ заявила про загибель військового священика.

Обстріл вівся 23 березня. Сьогодні, 25-го Синодальний відділ РПЦ повідомив, що у селі Журавлівка під час обстрілу загинув військовий священик, протоієрей Олег Артемов.

Як повідомляє «Медуза», полковий капелан не мав свого приходу. Працював у військовій частині, благословляв співвітчизників на війну в Україні, вбивства мирного населення, грабежі, ґвалтування тощо.

Втім, росіяни не можуть зізнатися, що свої ж вели обстріл, тому подають інформацію про те, що стріляли з території України та кажуть про «обстріл українським «Смерчем».

Капелан виконував обов'язків помічника командира частини по роботі з віруючими. Він не був кліриком місцевої єпархії, раніше Артемов служив кліриком Суворовського храму Георгія Побідоносця в місті Нова Ладога.

Зазначимо, 23 березня у селах Журавлівка та Нехотіївка Бєлгородської області запровадили режим надзвичайної ситуації через вибух снаряда. За словами губернатора регіону В'ячеслава Гладкова, снаряд було запущено «з боку України». В результаті один будинок було зруйновано, ще 12 будівель та вісім машин — пошкоджено, поранення отримали троє людей. У ніч на 24 березня ще кілька снарядів упали у нежитловій зоні Журавлівки.

Бєлгородська область РФ давно перетворилась на базу розташування російських військових перед відправкою воювати на Харківщині.

Олег Верлан

25 березня, 2022