Новий контейнерний майданчик закритого типу на вулиці у Вінниці

Новини Вінниці / Новий контейнерний майданчик закритого типу на вулиці у Вінниці

На вулиці Соборна, 22  замість звичайних сміттєвих баків тепер з'явився контейнерний майданчик закритого типу з роздільним збором сміття.

Директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький пояснює, що раніше на цьому місці були лише відкриті баки, що не тільки не виглядали естетично, але й викликали нарікання мешканців. Тому місцеві мешканці висловили бажання облаштувати тут контейнерний майданчик.

На новому майданчику встановлено чотири контейнери для роздільного збору сміття та одну місткість для суміші, яка використовуватиметься для посипки прибудинкової території під час ожеледі. Майданчик обгородили та зробили накриття.

Цей тип контейнерних майданчиків встановлюють у Вінниці з 2019 року. Вони мають багато переваг, таких як забезпечення належного санітарного стану та естетичного вигляду території. Накриття захищає від опадів, а контейнери унеможливлюють рознос сміття вітром або тваринами.

Встановлення контейнерного майданчика здійснили коштом міського бюджету. Планується, що цього року у місті облаштують ще два подібних майданчики.