«Нічна мандрівка» рецидивіста, щоб втекти з міста: за декілька годин у Могилеві-Подільському чоловік зіпсував чотири автівки

Новини Вінниці / «Нічна мандрівка» рецидивіста, щоб втекти з міста: за декілька годин у Могилеві-Подільському чоловік зіпсував чотири автівки

У Могилеві-Подільському у ніч на 8 грудня були пошкоджені вікна автомобілів Hunday Sonata та Nissan Juk. Із салону зловмисник викрав барсетку, гроші та документи. Як виявилось до злочину причетний раніше судимий 35-річний вінничанин, який щойно звільнився з місць позбавлення волі.

Як повідомляють у місцевому райвідділі, о 05:53 до поліції звернувся містянин. Він розповів, що пошкоджено вікна автівок його родини.  

Під час проведення огляду правоохоронці зафіксували пошкодження скла та кузовів транспортних засобів. Також власник сказав про крадіжку майна із салону.

За допомогою відеозаписів із камер відеоспостереження правоохоронці встановили зловмисника та ідентифікували його особу. Як встановили правоохоронці, фігурант зупинився в одному з готелів міста. Перебуваючи в стані сп'яніння, зловмисник поводився неадекватно, за що його виселили. Не маючи коштів для проживання, чоловік вирішив збагатитись. Об’єктом для вчинення злочинів він обрав автомобілі, які знаходились неподалік готелю. Зловмисник каменем розбив вікна та викрав майно.

Після вчинення злочину зловмисник попрямував до сусіднього села, де намагався незаконно заволодіти автомобілем Daewoo Nubira. Але спроба була невдалою, завести автомобіль зловмисник не зумів та пішов далі.

Після цього правопорушник на одній з вулиць села побачив автомобіль ВАЗ 21061. Чоловік розбив скло каменем, проник до салону та викрав транспортний засіб. Правоохоронці виявили покинуту автівку за 17 кілометрів від вчинення злочину. 

Речові докази вилучено.

Поліцейські затримали чоловіка на місцевому вокзалі, куди він прийшов аби покинути межі району.

Зловмисник затриманий в процесуальному порядку. Слідчими вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру. До обрання запобіжного заходу він перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання.

Наразі слідчі дії тривають. За цими фактами слідчими розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ознаками правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 185 (Крадіжка), ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 289 (Закінчений замах на незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Макс Мельник

9 грудня, 2023