Незабаром у Вінниці з’явиться місто-побратим у Франції

Новини Вінниці / Незабаром у Вінниці з’явиться місто-побратим у Франції

Вінницька влада розпочала процес оформлення побратимських відносин з французьким містом Нансі. Наразі виконкомом затверджено відповідний проєкт рішення міськради « Про затвердження проєкту Угоди про побратимство між містами Нансі (Франція) та Вінниця (Україна)».

«Міста Нансі та Вінниця підтверджують своє бажання стати на цей спільний шлях і співпрацювати у світі, що переживає екологічну та соціальну трансформацію. Наші міста прагнуть розробляти конкретні стійкі проекти на теми, визначені за взаємною згодою: демократія участі, екологічна трансформація, здоров’я, культура, освіта, спорт, університети, інновації, економіка та міжнародна солідарність.

Як представники наших міських рад, ми заявляємо, що хочемо встановити побратимські відносини між Нансі та Вінницею шляхом підписання цієї Угоди», - йдеться у документі.

Нагадаємо, 11 серпня цього року до Вінниці з робочим візитом завітали закордонні партнери з французького міста Нансі на чолі з мером Матьє Кляйном та підписали Меморандум.

Раніше – до початку повномасштабної війни – Вінниця налагоджувала дружні відносини з французьким містом Діжон.

Нансі розташовано на північному сході Франції, у регіоні Лотарингія.  

На сьогодні містами-побратимами Вінниці є Кельце (Польща), Паневежис (Литва), Пітерборо (Велика Британія), Бірмінгем (США), Бурса (Туреччина), Бат-Ям (Ізраїль), Карлсруе (Німеччина).

Олеся Рудницька

11 листопада, 2023