Неподалік Вінниці діяв підпільний нафтопереробний цех

Новини Вінниці / Неподалік Вінниці діяв підпільний нафтопереробний цех

У Вінницькому районі місцевим жителем на території одного з приватних підприємств було налагоджено виробництво дизпалива. Продавали його неподалік. Під час обшуків на «НПЗ» виявлено, що він був розрахований на випуск понад 150 тонн пального на місяць.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 204 КК України за фактом незаконної реалізації дизельного пального.

Встановлено, що у Вінницькому районі здійснюється незаконна діяльність, пов’язана з виготовленням, зберіганням та збутом дизельного пального. Підпільний цех діяв без будь-яких дозвільних документів.

У ході обшуку виявлено чорнову бухгалтерію, обладнання, готову продукцію загальним об’ємом більше 20 тонн та близько 40 тонн сировини. Встановлено, що потужність підпільного цеху становила понад 150 тонн пального на місяць на суму більше 7 млн грн.  

Наразі у кримінальному провадженні проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення законності походження пального, його якості та законності здійснення підприємницької діяльності.

До виявлення фактів діяльності підприємства залучались Немирівська окружна прокуратура, УСБУ у Вінницькій області та ГУ ДПС у Вінницькій області.

Макс Мельник

5 грудня, 2022