Не влаштовують управлінські компанії? У Вінниці почали активніше створювати ОСББ

Новини Вінниці / Не влаштовують управлінські компанії? У Вінниці почали активніше створювати ОСББ

У Вінниці містяни почали активніше «брати у руки» управління своїми будинками. Майже у половині багатоквартирних будинків створені ОСББ. Всього в обласному центрі діє 874 об'єднання співвласників у 954 житловому будинку, що становить понад 45% від загального багатоквартирного житлового фонду міста.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

З початку року у Вінниці створили 52 об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. Це на 18 будинків більше ніж на весь 2022 рік, тоді у місті було зареєстровано 34 нових об'єднання.

Як зазначає начальник відділу по розвитку ОСББ Вінницької міської ради Ігор Іванов, зі створених цьогоріч ОСББ, більшість, 44 будинки, - це старий житловий фонд. Ще вісім ОСББ – створені у новобудовах міста.

«Сьогодні можна констатувати, що за показниками створення об'єднань співвласників ми поступово виходимо на довоєнні показники. Якщо минулого року багато містян поставили цей процес на паузу, то сьогодні, завдяки нашим Збройним силам України , до людей повертається впевненість в завтрашньому дні. Позитивно на динаміці створення ОСББ позначаються і профільні програми підтримки об'єднань міської ради», – зазначає Ігор Іванов.

Крім того, мешканці будинків, які виявили бажання створити ОСББ, можуть розраховувати на повний та безкоштовний супровід цього процесу. Для допомоги охочим взяти управління будинком у свої руки в обласному центрі працює Ресурсний центр підтримки ОСББ Вінниці. Він знаходиться за адресою: вулиця Келецька, 65. Номер телефону: 067 -430- 32 -26.

Тенденція вказує на те, що містян не влаштовують управлінські компанії.

Олеся Рудницька

2 жовтня, 2023