Не тільки без тяжилівського мосту. Від Вінниці уряд хоче повернення коштів на добудову корпусу лікарні та школи

Новини Вінниці / Не тільки без тяжилівського мосту. Від Вінниці уряд хоче повернення коштів на добудову корпусу лікарні та школи

Наприкінці вересня стало відомо, що на адресу Вінницької ОТГ надійшли листи з Міністерства фінансів та Міністерства розвитку територій, в яких містилося прохання повернути субвенцію на добудову двох соціальних об’єктів. Наразі факт цього прохання підтвердив мер Вінниці Сергій Моргунов.

Наприкінці вересня стало відомо, що на адресу Вінницької ОТГ надійшли листи з Міністерства фінансів та Міністерства розвитку територій, в яких містилося прохання повернути субвенцію на добудову двох соціальних об’єктів. Наразі факт цього прохання підтвердив мер Вінниці Сергій Моргунов.

Справа не в Вінниці. Аналогічні листи надійшли до всіх громад. Причина у потребі збалансувати держбюджет. Через це від громад просять повернути кошти, які призначалися для добудови соціальних об’єктів.

Під час об’їзду з журналістами об’єктів, що ремонтуються, 3 жовтня міський голова С. Моргунов нагадав, що на новий корпус для лікарні швидкої допомоги та школу в мікрорайоні «Поділля» була передбачена субвенція з держбюджету к розмірі близько 85 мільйонів.

«Я як один з членів правління Асоціації міст України можу сказати, що це всюди в місцевому самоврядуванні відбувається. В першу чергу це в частині соціально-економічного розвитку. Уряд передбачив десь 4,5 млрд грн. Якщо говорити безпосередньо про Вінницю, то 50 млн грн було передбачено на закупівлю обладнання для лікарні швидкої медичної допомоги (новий корпус на вул. Київській – прім. ред.), 10 млн грн на школу в мікрорайоні «Поділля» і близько 25 млн грн на саме будівництво корпусу лікарні швидкої медичної допомоги. На сьогодні ці кошти призупинені. Їх немає», - зазначив мер.

За його словами, він разом з Асоціацією міст України звертався до уряду щодо «розв’язання» цього питання.

«Аргументація Міністерства фінансів наступна – необхідно провести моніторинг всіх проєктів, на які передбачені ці кошти, визначити якою є їх готовність. Якщо говорити відверто, то в деяких територіальних громадах навіть немає проєктно-кошторисної документації на проєкти, які вони заявляли в частині субвенції соціально-економічного розвитку. Але це не стосується міста Вінниці. В нас проведені всі (тендерні, - прім. ред.) процедури, будемо очікувати, яке буде прийнято рішення Міністерством фінансів або новим урядом», – уточнив Сергій Моргунов.

Нагадаємо, раніше NaПарижі писав, що амбітні плани керівництва Вінниці щодо побудови мостового переходу між вулицями Батозькою і Янгеля з одного боку і Ватутіна та Шимка з іншого, який по суті, «зв’яже» Замостя з Тяжиловом, вірогідніше, через новий склад уряду та нову політику нинішніх очільників країни відкладаються на невизначений термін.   

Олег Верлан

5 жовтня, 2019