Не стало відомого вінницького художника Миколи Чорного

Новини Вінниці / Не стало відомого вінницького художника Миколи Чорного

Сьогодні, 24 вересня, пішов з життя відомий вінницький художник Микола Чорний. Про повідомила донька митця Мілена Чорна. "Сьогодні не стало Михайла Никифоровича Чорного. Дякую всім, хто був поруч, попри все...", - написала донька художника у соцмережі.

Сьогодні, 24 вересня, пішов з життя відомий вінницький художник Микола Чорний. Про повідомила донька митця Мілена Чорна.

"Сьогодні не стало Михайла Никифоровича Чорного. Дякую всім, хто був поруч, попри все...", - написала донька художника у соцмережі.

Останнім часом художник важко хворів. Вінничани надсилали кошти на лікування та підтримку родини і вірили, що Микола Чорний створить ще не одне полотно з притаманним йому національним колоритом. На жаль, митця не стало...

Миколі Чорному у листопаді мало виповнитись 87 років. Родом він із Малої Жмеринки, що на Вінниччині. Із 1996 року - Заслужений, а з 2003-го - Народний художник України. Працював у неповторному стилі - його роботи легко впізнати. Мав понад 50 персональних виставок живопису та графіки як у Вінниці, так і в столиці та інших містах України.

Полотна митця придбані для приватних колекцій України, Росії, Польщі, Словаччини, Німеччини, Австрії, Угорщини, Франції, Іспанії, Греції, США, Канади, Ізраїлю, Австралії.

Щирі співчуття рідним та близьким митця.

Сергій Маламура

24 вересня, 2020