Народна депутатка з Вінниці розкритикувала кандидатку на посаду міністра освіти

Новини Вінниці / Народна депутатка з Вінниці розкритикувала кандидатку на посаду міністра освіти

Народна депутатка від партії «Голос» Олександра Устінова, яка народилась у Вінниці, критикує кандидатку на посаду Міністра освіти в новому Уряді

Народна депутатка від партії «Голос» Олександра Устінова, яка народилась у Вінниці, в колонці «Української правди» висловила сумніви щодо компетенції та доброчесності Юлії Гришиної – наймовірнішої кандидатки на посаду міністра освіти в новому уряді.

На думку Олександри Устінової, «окрім питання компетентності, адже єдине, як Гришину можна прив'язати до освіти - це робота викладачем в університеті, є багато і інших питань, особливо щодо доброчесності».

Юлія Гришина, кандидатуру, якої вже найближчим часом може погодити президент Зеленський, до "входження" у Верховну Раду влітку цього року була викладачкою в Нацуніверситеті ім.Шевченка. Та компетенції викладачки не вистачило, щоб пройти конкурс до Верховного суду України, на який вона подавалась. Тести Юлія Гришина «завалила». 

Наскільки це може свідчити про компетентність чи некомпетентність жінки сказати складно, але щодо статків, то тут ситуація дійсно цікавіша.

«Незважаючи на те, що пані Грішина все життя працювала скромним викладачем, а чоловік прокурором в Генеральній прокуратурі з невеликими офіційними доходами – у власності сім'ї будинок в елітному передмісті Києва зі своєю лазнею на майже 100 кв метрів», - зазначає нардеп з Вінниці О. Устінова.

Також в «активі» компромату проти Гришиною інформація про те, що її чоловіка «внутрішня інспекція ГПУ звинувачувала у хабарі у сумі $20 тис., отриманого від СБУшника». Згодом справу замяли, але «репутаційна пляма» на родині залишилась.

Не все добре і з декларуванням доходів у сімейної пари. Чоловік Гришиної. який звільнився з прокуратури не зміг отримати у дружину потрібну для своєї декларації інформацію. Та і сама Гришина не все внесла до декларації.

«Народна депутатка, яка хоче очолити Міністерство освіти та науки і має сама подати декларацію про доходи, відмовилася надавати інформацію чоловіку про свої доходи. 
Дивним чином в декларації немає і красивого білого джипу BMW, на якому депутатка їздить на роботу у Верховну Раду.
Саме такій людині, яка працюючи викладачем права – сама провалила вступні тести з правознавства та має чоловіка, якого ловили на хабарі й купу майна незрозумілого походження – хочуть довірити керувати Міністерством освіти», - зазначає з цього приводу О.Устінова.

Марина Карабай

6 березня, 2020