Нардеп з Вінниці Максим Пашковський чекатиме вибачень від журналістів програми «Гроші» 30 днів

Новини Вінниці / Нардеп з Вінниці Максим Пашковський чекатиме вибачень від журналістів програми «Гроші» 30 днів

Вінницький мажоритарник Максим Пашковський вимагає від «Грошей» вибачень та спростування інформації, яка на його думку є неправдивою. Нардепа представили брехуном, хоча саме журналісти не розібралися у різниці між зверненнями та запитами. Чекати на реакцію телеканалу «1+1» нардеп збирається місяць.

Вінницький мажоритарник Максим Пашковський вимагає від «Грошей» вибачень та спростування інформації, яка на його думку є неправдивою. Нардепа представили брехуном, хоча саме журналісти не розібралися у різниці між зверненнями та запитами. Чекати на реакцію телеканалу «1+1» нардеп збирається місяць.

Два нардепи-мажоритарники з Вінниці А. Драбовський та М. Пашковський, за даними порталу «Слово и дело», за 6 місяців роботи не подали жодного законопроекту. Як і ще десять обранців. Журналісти-розслідувачі з програми «Гроші» телеканалу «1+1» вирішили поцікавитися діяльністю у Раді саме у М. Пашковського – чим він займається і як захищає інтереси виборців.

«Я захищаю своїх виборців шляхом активної позиції через депутатські звернення», — відповів нардеп, додавши, що подав «більше 100 депутатських звернень».

Журналісти звинуватили парламентаря у тому, що він не сказав правду, адже на сайті ВР він вказується як автор двох спільних з колегами запитів. Одного разу він виступав з місця. Також депутат є співавтором 6 законопроєктів.

Програма отримала розголос. Як зізнався NaПарижі Максим Пашковський, він вимагатиме вибачення та спростування цієї інформації, оскільки вона не відповідає дійсності, а лише з 12 листопада він подав 110 звернень.

- Дивіться, є поняття «депутатський запит» та є «депутатські звернення», - пояснив Максим Ігорович. - Коли журналіст задав мені питання, ви можете це почути двічі, що я подав більше ста звернень... А різниця між документами лише у порядку їх подання. А зміст, в принципі, однаковий. Тобто, ти звертаєшся до певної організації з певним запитанням. У нас є реєстри звернень, і я думаю, що ми будемо розпочинати процедуру захисту моїх прав, які були порушенні. Тому, що мене безпідставно назвали брехуном, не перевіривши інформацію. Це є не професійно, як мінімум.

- Ви будете звертатись до суду?

- Безумовно. Якщо люди, представники відповідного телеканалу, відповідної програми не будуть будувати конструктивний діалог, я звернуся до суду, вимагаючи цього в примусовому порядку…

- Який термін ви надаєте телеканалу для спростування?

- Наразі готується з цього приводу претензія, вона повинна була бути поданою сьогодні (13 лютого, - авт.). Зараз юристи над цим працюють. 30 днів…

І взагалі, я сподіваюсь що ми все-таки досягнемо консенсусу й питання буде вирішено. На мою думку, ця інформація не є перевіреною. І як, я вважаю, це не професійно з боку журналістів її оприлюднювати».

-  Чи плануєте вимагати компенсації моральної шкоди?

- Мене не цікавить компенсація, мене цікавить сам факт. Мене назвали публічно брехуном… В любому випадку, ми не будемо мовчати.

Відео Роман Ковальський