«Написав заяву на звільнення». Після скандалу з учнем директору школи з Крижопільської громади запропонували інше місце працевлаштування

Новини Вінниці / «Написав заяву на звільнення». Після скандалу з учнем директору школи з Крижопільської громади запропонували інше місце працевлаштування

Відео «інциденту» зі школярем у селі Жабокрич Крижопільської громади Вінницької області стало предметом розслідування правоохоронцями та представниками місцевої влади. Тим часом «герой»-педагог звільнився з посади директора школи.

Нагадаємо, NaПарижі писав про «методи виховання» семикласника директором Жабокрицької школи та скандал, який вчинився після розповсюдження відео.

Як повідомляє «Суспільне» Суспільне», заяву на звільнення Олександр Кришталь написав «за власним бажанням». У Крижополі 21 січня відбулося засідання робочої групи, яка у рамках службового розслідування має зясувати, чи було перевищення педагогом службових обов'язків. У резолюції робоча група рекомендувала селищному голові звільнити директора, адже її представники переконані, що такі дії на уроці трудового навчання слід розцінювати як побиття дитини.

Вчителька Жабокрицької школи Ірина Павлів пояснила, що педагог відповідає за безпеку учнів, тому міг зробити зауваження, якщо діти порушували дисципліну. Тим  більше, що у приміщення багато небезпечних верстатів. Вона запевняє, що учні 7-го класу часто не виконують домашнє завдання, а на заняттях порушують дисципліну.

Підтримати директора зібралися й батьки. Тетяна Росінська каже навчалася в цій школі. Сюди ж ходять її діти. Жодних нарікань на роботу цього педагога у неї немає. А 10-тикласниця Тетяна Продан розповіла, що Олександр Кришталь вчить їх мирно вирішувати конфлікти. На них голос не підвищує, тим паче не займається рукоприкладством.

Голова Крижопільської профспілки працівників освіти Володимир Мазур зазначив, що його до робочої групи, яка вивчає цю ситуацію, не включили. Тож він має деякі сумніви щодо об'єктивності розслідування.

На засідання робочої групи кореспондентів не пустили.

Голова комісії Ігор Олексійчук запевнив, що у ході розслідування з'ясували, директор допустив непедагогічну поведінку, але він написав заяву на звільнення за власним бажанням.

Тепер тимчасово обов’язки директора у Жабокрицькій школі буде виконувати заступник. У Крижопільській селищній раді ж оголосять конкурс на цю посаду.

З директором Олександром Кришталем журналістам «Суспільного» поспілкуватися не вдалося. З власних джерел відомо, йому вже запропонували іншу роботу.

Макс Мельник

22 січня, 2022