Напростець через шість смуг руху: у Вінниці патрульні спробували зупиняти пішоходів-порушників

Новини Вінниці / Напростець через шість смуг руху: у Вінниці патрульні спробували зупиняти пішоходів-порушників

Перехрестя вулиць Пирогова, Блока та Литвиненко-Вольгемут у Вінниці хронічно вважається одним з найнебезпечніших. Щодня сотням вінничан складно пройти 50 метрів до підземного переходу, тому вони йдуть напростець, долаючи з порушеннями шість смуг жвавого руху автівок. Інколи і потрапляють під колеса.

У патрульній поліції Вінницької області вирішили профілактичною акцією перевиховати порушників, достукатись до свідомості пішоходів. Організували превентивний захід — зупиняли порушників, які переходили дорогу у невстановлених місцях, і проводили з ними профілактичні бесіди. Злісним порушникам виносили постанови.

«Уже не вперше організували таку акцію в одному з найбільш людних місць Вінниці — біля ринку «Урожай». Відомо, що пішоходи там масово переходять дорогу. Вчора ми побачили навіть, як перехрестя зі жвавим рухом за межами пішохідного переходу переїжджав велосипедист», - йдеться у повідомленні.

Вінничанам нагадали, що за такі правопорушення існує адміністративна відповідальність. Відповідно до ч. 1 ст. 127 КУпАП, перехід пішоходами проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 255 грн.

Але головний меседж, який інспектори хотіли донести до громадян, — не відповідальність у вигляді штрафів, а те, що кожен, хто порушує ПДР, наражає на небезпеку себе та інших.

Макс Мельник

20 травня, 2022