Напередодні 8 березня у Вінниці відбудеться Рада регіонального розвитку під головуванням Володимира Гройсмана

Новини Вінниці / Напередодні 8 березня у Вінниці відбудеться Рада регіонального розвитку під головуванням Володимира Гройсмана

У четвер, 7 березня, у Вінниці відбудеться Рада регіонального розвитку. На засідання, до обласного центру приїде прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Про це під час прес-конференції, яка відбулася 27 лютого повідомив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

У четвер, 7 березня, у Вінниці відбудеться Рада регіонального розвитку. На засідання до обласного центру приїде прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Про це під час прес-конференції, яка відбулася 27 лютого, повідомив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

За його словами, в ході Ради регіонального розвитку буде розглянуто та, як сподіваються в ОДА, затверджено План перспективного розвитку Вінницької області на 2019–21 роки.

«Бюджетна децентралізація, яка розпочалася з 2015 року, створила умови для потужного розвитку окремих територій, як Вінниця наприклад. В той же час, нажаль, багато є питань відносно комплексного розвитку територій, особливо в сільській місцевості. Ми об’єктивно підійшли до процесу, що стосується комплексного розвитку всіх територій Вінницької області. Ставили за мету увібрати в єдиний перспективний план розвитку територій області на найближчі три роки все те, що планується, на що може бути відведений фінансовий ресурс. Ми готові до дискусій і громадського обговорення. Через волонтерів вінничанам будуть роздаватися буклети з конкретними напрямками перспективного розвитку Вінницької області. Ми зацікавленні в загальному обговорені», -  зазначив Валерій Коровій.

Окрім того, розроблено карту-схему з чітким планом розвитку Вінницької області протягом найближчих трьох років. І кожен мешканець Вінниччини, який цього забажає, може побачити, які конкретні проекти будуть реалізовані в районах, ОТГ, містах обласного значення і селех регіону у 2019-21 роках.