Напад з бритвою: у Вінницькій єпархії УПЦ МП назвали можливу причину нападу на священика

Новини Вінниці / Напад з бритвою: у Вінницькій єпархії УПЦ МП назвали можливу причину нападу на священика

Протоієрей Антоній Ковтонюк напередодні відспівував загиблого воїна. Саме це нібито не сподобалось 47-річному нападнику, який вранці 2 січня вчинив погром у храмі Пресвятої Покрови, що у селі Пирогово на околиці Вінниці, та порізав священика.

Таку версію озвучив речник Вінницької єпархії УПЦ МП Андрій Балан.

Нагадаємо, напад на священика викликав неабиякий резонанс не тільки в УПЦ МП. У Росії почали трактувати інцидент як зазіхання на Церкву. Хоча у поліції повідомили, що затриманий був на обліку у психоневрологічній лікарні, окремі блогери в Україні намагались героїзувати його вчинок.  

Отже, наразі питання - поранений при затриманні зловмисник герой чи «неадекват» - залишається відкритим до закінчення слідства. У вінницькій поліції лише показали зброю, якою він намагався вбити священика та погрожував правоохоронцям.

«Антоній звершував відспівування загиблого воїна Збройних сил України і є інформація, що нібито цей чоловік висловлював свій протест проти такого відспівування. За його словами, у такому храмі відспівувати воїна не можна оскільки він не належав до цієї церкви чи був взагалі невіруючим», - сказав Андрій Балан у коментарі ТСН. 

До речі, в єпархії зазначають, що 61-річного священика вдало прооперували. Його стан стабільний, життю нічого не загрожує.

Макс Мельник

4 січня, 2023