«На зло мамі відморожу вуха». Що означає вихід Безуглої з фракції «Слуга народу»?

Новини Вінниці / «На зло мамі відморожу вуха». Що означає вихід Безуглої з фракції «Слуга народу»?

Нардепка Мар’яна Безугла повідомила, що написала заяву про вихід з фракції та партії «Слуга народу». Цей крок автоматично змушує Стефанчука повернутись до питання зняття її з посади в «оборонному» комітеті. З одного боку скандальній парламентарці нічого не заважатиме і надалі критикувати військове керівництво, а з іншого – виникають питання щодо злагодженості політики в ОП і президентській фракції.

«Я написала заяву на вихід з фракції та партії «Слуга народу», написала вчора Безугла у Facebook.

Не очікувано…

«Слабка фракція та партія у війну мені не потрібна. Продовжу підтримувати ініціативи Президента, але не хочу мати спільні зобов’язання з нардепами фракції, які встромляють ніж у спину», - зазначила вона.

Також Безугла додала, що їй «не потрібна квота заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки оборони та розвідки» за умов, які нібито їй нав’язують.

При цьому вона заявила, що «підтримує президента» і залишається «мажоритарним депутатом Оболонського району з усіма зобов’язаннями відкритості та роботи з громадянами».

Нагадаємо, протягом кількох місяців Безугла критикує Залужного, а нещодавно навіть спробувала залучити українців до обговорення питання щодо керування ЗСУ. Вважається, що її «заряджають» в Офісі президента для пониження рейтингу головкома, якому українці довіряють більше, ніж президенту.

Через те, що риторику Безуглої не сприймає суспільство та частина нардепів від правлячої «СН», 5 січня комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував відсторонити нардепку Мар’яну Безуглу від посади заступника голови комітету. Парламентарку це обурило.

На засіданні ВР 10 січня народні депутати не змогли внести в порядок денний засідання питання по Безуглій. Спікер Стефанчук зробив від нього залежне, аби уникнути голосування. І депутатка не забарилась з «відповіддю», опублікувавши черговий пост з критикою військових.

Тепер вона вирішила спрацювати на випередження. І написала заяву…   

На думку народної депутатки від «Європейської солідарності» Ірини Геращенко, після виходу із фракції «Слуга народу» Мар’яна Безугла може «наплести все, що знає».

«Насправді, ОП і керівництво ВР та слуг цього дуже боялися. Бо ж торпеда Марʼяна, навіть коли виконує завдання, в запалі може вийти з під контролю і її несе. І вона плете все, що знає, а знає вона багато. Тому буде цікаво», – йдеться у повідомленні Геращенко.

Ба більше, тепер голова Ради Руслан Стефанчук зобов’язаний внести на голосування постанову по відкликанню Безуглої з посади заступника парламентського комітету.

«Бо ж сам вчора бовкнув в коментарі Інтерфаксу, що це – квота слуг», – зазначила Геращенко.

Наскільки самостійна у своїх рішеннях Безугла? Геращенко права у тому, що окрім «потрібних меседжів», Мар’яна здатна генерувати власні ідеї. «На зло мамі відморожу вуха» - це про неї.

Олег Верлан

11 січня, 2024