На вимогу уряду: у Вінниці 130 невакцинованих освітян відсторонили від роботи

Новини Вінниці / На вимогу уряду: у Вінниці 130 невакцинованих освітян відсторонили від роботи

«Жертвами» карантинних обмежень у Вінниці, мабуть, вважають себе 130 невакцинованих освітян, яких відсторонено від роботи. З них 78 працювали у школах, решта – у дитячих садочках.

«Усіх співробітників заздалегідь попереджали про те, що, відповідно до постанови Кабміну, усі невакциновані будуть відсторонено від роботи. Люди ставили свій підпис, що вони ознайомлені. Співробітники мали надати будь-який документ — або сертифікат про одужання, або довідки про протипоказання, якщо не бажають отримувати щеплення. Сьогодні видано офіційний наказ про відсторонення», зазначила  директорка департаменту освіти Вінницької міськради Оксана Яценко.

За її словами, у місті проти COVID-19 вакциновано 93,5% освітян. Щодо нещеплених, то їх відсторонено від роботи без збереження заробітної плати.

Нагадаємо, за наказом МОЗ, з 8 листопада освітянам, держслужбовцям, працівникам центральних органів виконавчої влади заборонено працювати без щеплень проти коронавірусу.

До речі, станом на понеділок, 8 листопада, «ковідними» хворими завантажено 88% ліжок реанімаційних відділень лікарень Вінниці.

«Показники захворюваності на COVID-19 залишаються на дуже високому рівні. Загалом стаціонари лікарень завантажені 71%», - пояснив директор департаменту охорони здоров’я міськради Олександр Шиш.

Зазначається, що лише за останню добу у Вінниці підтвердилось 111 нових випадків коронавірусу, 2 людини померли.

Наразі у стаціонарах вінницьких COVID-лікарень перебуває 391 пацієнт, усі вони кисневозалежні та здебільшого невакциновані. З них у реанімації – 48 хворих.