На Вінниці через збитки у 87 млн грн повідомлено про підозру п’ятьом посадовцям управління лісового та мисливського господарства

Новини Вінниці / На Вінниці через збитки у 87 млн грн повідомлено про підозру п’ятьом посадовцям управління лісового та мисливського господарства

Повідомлено про підозру п’ятьом службовим особам з числа керівного складу Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства та ДП «Крижопільське лісове господарство». Їм інкримінують перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 365 КК України.

«За даними слідства, підозрювані, перевищуючи свої службові повноваження, всупереч вимогам чинного законодавства, з метою досягнення єдиного злочинного результату щодо проведення незаконних рубок дерев, завдали шкоди охоронюваним законом державним інтересам у сфері охорони, відтворення, сталого і раціонального використання лісових ресурсів та суспільним інтересам на суму 87 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснюється слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення їх від посад.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, особам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

У пресслужбі Теруправління ДБР у Хмельницькому зазначили, що серед підозрюваних один із заступників начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, начальник одного з відділів цього управління, один із керівників «Крижопільського лісового господарства», головний лісничий та інженер цього лісгоспу.

У результаті було незаконно зрубано 13 тисяч дерев, в тому числі цінні та рідкісні породи.

Макс Мельник

30 вересня, 2022