На Вінниччині знайшли пошматованою жінку, яка доглядала за безпритульними собаками (ВІДЕО)

Новини Вінниці / На Вінниччині знайшли пошматованою жінку, яка доглядала за безпритульними собаками (ВІДЕО)

Доволі неоднозначний злочин стався у Могилеві-Подільському Вінницької області. Пошматували та вибили зуби містянці, яка доглядала за безпритульними собаками. З одного боку вона надала «нелегальний» дах для сотні тварин, а з іншого це спровокувало конфлікти із сусідами.

Доволі неоднозначний злочин стався у Могилеві-Подільському Вінницької області. Пошматували та вибили зуби містянці, яка доглядала за безпритульними собаками. З одного боку вона надала «нелегальний» дах для сотні тварин, а з іншого це спровокувало конфлікти із сусідами.

У сюжеті ТСН, який вийшов в ефір 23 січня вказується, що, за офіційною версією слідства, жінку сильно покусали її ж собаки. Натомість у місті в це не вірять, вважають, що на зоозахисницю напали не тварини, а люди.

Її вранці знайшов рідний брат. Жінка лежала серед подвір'я закривавлена і обмотана ланцюгами, якими прив'язувала собак.

На тілі постраждалої Альони Хомуточенко майже відсутні неушкоджені ділянки. Вона чи то покусана, чи то побита. Жінка у важкому стані, але при свідомості. Однак, що сталося того вечора пам'ятає погано.

Альоні терміново зробили кілька операцій. За словами лікарів, стан пацієнтки важкий, але стабільний.

«Травма носа, перелом верхньої щелепи, нижньої щелепи, рани займають всю ліву половину», - розповів завідувач травматологічним відділенням Могилів-Подільської ОЛІЛ В'ячеслав Северюхін.

Все почалося з того, що п'ять років тому жінка у себе на подвір'ї зробила притулок для безпритульних тварин. Оскільки територія не велика, то собаки жили всюди: у дворі, у хаті і навіть на горищі…

«Сто собак і 11 котів у неї перебувають. Офіційного статусу притулку нема», - повідомила журналістам депутатка міської ради Елла Трібіч.

Саме через це, як вважають місцеві, жінці могли помститися.

Кінолог Геннадій Селантьєв розповів ТСН, що дворові собаки Альони таких травм завдати не могли:

«Я тут не бачу серйозних собак. Вівчарок нема, звичайні дворняги, вони не могли так людину погризти».

У поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 125 КК України «умисні легкі тілесне ушкодження». Версію про помсту вважають основною.

«Гуляє думка по Інтернету, що там побили, але нічим цей факт не підтверджується», - пояснює начальник сектору превенції Микола Плютяк.

Попри часткову втрату пам’яті Альона впевнена, що собаки не могли її так пошматувати.

«Ви що, вони поважають мене, я їх. Зуби вибиті. Що, собаки мені вибили зуби? В живіт били, кров з живота йшла», - зазначає жінка.

А от сусіди на Альону та її притулок скаржаться. Кажуть, втомилися від постійного гавкоту та антисанітарії. Притулок давно намагалися закрити.

Поки власниця псів на лікарняному, у місті екстрено почали вирішувати куди подіти тварин. Муніципального притулку у Могилеві-Подільському немає. Побудувати його чиновники обіцяють за кілька місяців.

У цей час Альону перевели до Вінницької обласної лікарні. Там їй рятуватимуть зір і робитимуть пластичну операцію.