На Вінниччині жінці повідомили про підозру через смерть двох її дітей

Новини Вінниці / На Вінниччині жінці повідомили про підозру через смерть двох її дітей

Через бездіяльність, що призвела до смерті двох діточок, правоохоронці Гайсинського району повідомили про підозру їх матері. Малеча отруїлась грибами, а жінка своєчасно не звернулась за допомогою до лікарів, а коли діток госпіталізували промовчала про можливу причину отруєння.

Як повідомляють у Вінницькій обласній прокуратурі, слідчі повідомили про підозру жительці Гайсинського району у злісному невиконанні нею встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки (ст.166 КК України).

«За даними слідства, підозрювана всупереч вимогам ст. 51 Конституції України, ст. 12 Закону України  «Про охорону дитинства», ч. 2 ст. 150 Сімейного кодексу України, злісно не виконувала батьківські обов`язки піклуватися про здоров`я своїх малолітніх дітей, що виразилося у невжитті заходів до своєчасного звернення до медичного закладу, для надання дітям необхідної медичної допомоги що спричинило тяжкі наслідки у вигляді  смерті дітей», - йдеться у повідомленні.

Жінка у лісі назбирала грибів, серед яких виявилися й отруйні. Вона їх приготувала та нагодувала своїх малолітніх дітей. Коли стан їх самопочуття стрімко погіршився, мати не звернулася до лікарні, а зайнялася самостійним лікуванням.

З часом хворих таки госпіталізували, але жінка не сказала, що перед недугою вони скоштували грибів. Час на діагностику було втрачено для лікування. Загиблим діточкам 4 та 12 років.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом підозрюваній загрожує покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Макс Мельник

2 вересня, 2022