На Вінниччині завдяки підробці документів підприємець оформив право власності на майно. Через суд його вдалось скасувати

Новини Вінниці / На Вінниччині завдяки підробці документів підприємець оформив право власності на майно. Через суд його вдалось скасувати

Через два роки після набуття підприємцем права власності на будівлю вартістю майже 1 млн гривень завдяки рішенню суду вдалось розпочати процес повернення нерухомості у комунальну власність. Приводом стало те, що оформлювалось право на підставі підробки документів. Тепер ще слід передати майно, адже новий «власник» може сперечатися.

Як зазначають у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, рішенням Мурованокуриловецького районного суду задоволено позов про скасування державної реєстрації права приватної власності та витребування в комунальну власність Мурованокуриловецької селищної ради будівлі площею 122 м².

Установлено, що нерухоме майно у 2020 році вибуло з комунальної власності незаконно, поза волею власника – сільської ради, яка не приймала рішення про відчуження нежитлової будівлі.

Державну реєстрацію права приватної власності на об’єкт нерухомого майна за фізичною особою було здійснено на підставі підроблених документів.

З огляду на це, прокуратура у судовому порядку ініціювала скасування державної реєстрації права приватної власності з одночасним припиненням права приватної власності на нерухоме майно та витребування його в комунальну власність громади, яка матиме можливість надати його в оренду та отримувати додаткові надходження до бюджету.

Після набуття рішенням законної сили, вживатимуться заходи щодо його реального виконання.

Ймовірно, також розпочнеться розслідування щодо факту підробки документів та пошук причетних до протизаконних дій.