На Вінниччині затримано прикордонника, який забезпечував «коридор» для контрабанди агрохімікатів

Новини Вінниці / На Вінниччині затримано прикордонника, який забезпечував «коридор» для контрабанди агрохімікатів

Працівники Територіального управління ДБР Хмельницького за сприяння внутрішньої безпеки Держприкордонслужби затримали інспектора Могилів-Подільського прикордонного загону, причетного до незаконного переміщення товарів до Молдови. Простіше кажучи, прикордонник створював контрабандисту «коридор», аби тому нічого не заважало поза будь-який контроль доставляти через Дністер товари.

Працівники Територіального управління ДБР Хмельницького за сприяння внутрішньої безпеки Держприкордонслужби затримали інспектора Могилів-Подільського прикордонного загону, причетного до незаконного переміщення товарів до Молдови. Простіше кажучи, за версією слідства, прикордонник створював контрабандисту «коридор», аби тому нічого не заважало поза будь-який контроль доставляти через Дністер товари.

Як повідомляють у пресслужбі ТУ, за попередньою інформацією, прикордонник запропонував допомогу знайомому, який займався незаконним переміщенням агрохімікатів через кордон. За гроші він обіцяв повідомляти час та місце розташування прикордонних нарядів для безперешкодного переміщення товарів через кордон України.

Працівники ДБР задокументували спробу транспортування поза митним та прикордонним контролем 500 кг хімічних препаратів для боротьби із шкідниками. Встановлюються інші особи з числа військовослужбовців, які можуть бути причетними до вказаного злочину.

Затримали інспектора прикордонного контролю 12 липня одразу після одержання 14,5 тисяч гривень.

Попередня кваліфікація правопорушення: одержання неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України), що передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.