На Вінниччині затримано двох молдаван, які налагодили переправлення через Дністер українців призовного віку

Новини Вінниці / На Вінниччині затримано двох молдаван, які налагодили переправлення через Дністер українців призовного віку

У Вінницькій області затримано двох громадян Молдови, які човном незаконно переправляли річкою Дністер чоловіків призовного віку через кордон України. Човнярам загрожує до 9 років ув’язнення.

Про це повідомили у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Обом порушникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 332 КК України. Слідчим суддею задоволено застосування тримання під вартою як запобіжний захід.

«Слідством установлено, що підозрювані на човні незаконно переправляли осіб через річку Дністер на територію Республіки Молдова поза пунктом пропуску. Свої послуги «ділки» оцінили в 4500 доларів з однієї особи, яка бажає виїхати за межі України з метою ухилення від мобілізації. У ході проведення першочергових слідчих дій іноземці були викриті та затримані правоохоронцями», - йдеться у повідомленні.

В разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна.

Прокурором організовано виконання слідчих та інших процесуальних дій, спрямованих на встановлення всіх обставин злочину та інших осіб, причетних до незаконної діяльності.